Τρίτη 20 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Αντισταθείτε στους ιμπεριαλιστές... »

Συγκέντρωση καταγγελίας των αμερικανικο-βρετανικών βομβαρδισμών. Ανακοίνωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ

Το ανάστημά του απέναντι στους δολοφόνους που σπέρνουν το θάνατο χωρίς προσχήματα, ύψωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο αγωνιζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης, μέσα από μια κινητοποίηση άμεσης αντίδρασης και καταδίκης. Εκατοντάδες κομμουνιστές και φίλοι της ειρήνης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΟΘ του ΚΚΕ και έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας που καλέστηκε έκτακτα, λίγες ώρες μετά τους βομβαρδισμούς των Αμερικάνων και Βρετανών εναντίον του Ιράκ.

Στη συγκέντρωση στο χώρο μπροστά από το Αγαλμα του Βενιζέλου, μίλησε ο Σ. Βαρδαλής, μέλος του ΝΓ της ΚΟΘ: «Είμαστε υποχρεωμένοι από τα ίδια τα πράγματα στο όνομα της ζωής των λαών, των παιδιών και των μελλοντικών γενεών να είμαστε συνέχεια στους δρόμους, να δυναμώσουμε τη συσπείρωση, τη μαζικότητα, ξεπερνώντας τις δυσκολίες, τα εμπόδια, τις συγχύσεις, τους αποπροσανατολισμούς που στήνουν οι μηχανισμοί του ΝΑΤΟ, των πολυποίκιλων κέντρων, οι εγκάθετοί τους στα ΜΜΕ.

Χτυπούν με τόσο πείσμα στη Βαγδάτη, στη Νότια Σερβία, άμεσα, ωμά, κυνικά, για να δείξουν ότι είναι εδώ και να στείλουν το μήνυμα «μην κουνιέστε γιατί θα πάθετε τα ίδια». Εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά μόνο τον επίπονο σκληρό αγώνα, για να γιγαντωθεί κίνημα αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό, για να επιβάλει την απομάκρυνση των δολοφόνων από τη χώρα, τη Βαλκανική, από την ευρύτερη περιοχή», κατέληξε.

Και οι εκατοντάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στο δρόμο με υψωμένα τα λάβαρα και πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, σαλπίζοντας το προσκλητήριο για αντίσταση και αγώνα σε όλο το λαό και ιδιαίτερα στη νεολαία.

«Σερβία, Ιράκ, Μέση Ανατολή τους λαούς σκοτώνουν οι Αμερικανοί», «τρομοκράτες δεν είναι οι λαοί, είναι η Νέα Τάξη και οι Αμερικανοί», κατήγγειλαν σε όλη τη διαδρομή, από την Εγνατία, την Αγίας Σοφίας, την Τσιμισκή, έξω από το Αμερικάνικο Προξενείο, την Ι. Δραγούμη, τη Βενιζέλου, έξω από το Βρετανικό και στη συνέχεια έξω από το Γερμανικό Προξενείο. Και μέχρι το τέλος, κάτω από το Λευκό Πύργο, καλούσαν: «Λαοί των Βαλκανίων ενωθείτε, στους ιμπεριαλιστές αντισταθείτε».

Να εντείνουμε την πάλη

Την ολόθερμη συμπαράστασή της στο λαό του Ιράκ, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΚΟΘ του ΚΚΕ και απευθυνόμενη στο λαό της Θεσσαλονίκης τον καλεί να εντείνει την πάλη κατά του ιμπεριαλισμού που αποτελεί το μεγάλο κίνδυνο για την ανθρωπότητα.

Μεταξύ άλλων η ΚΟΘ του ΚΚΕ αναφέρει: «Η ιμπεριαλιστική επιδρομή κατά του Ιράκ σηματοδοτεί μια νέα κλιμάκωση της γενικότερης επίθεσης στην περιοχή του Κόλπου και της Μ. Ανατολής. Αποκαλύπτει παράλληλα την υποκρισία των επιχειρημάτων, όσων επικαλούνται τον αντιδραστικό χαρακτήρα της κυβέρνησης του Ιράκ, για να δικαιολογήσουν την ωμή πολεμική επέμβαση.

Οι δολοφόνοι του ιρακινού λαού και των παιδιών του, τα οποία πεθαίνουν, εξαιτίας του εμπάργκο και των ραδιενεργών όπλων, δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι. Η καλύτερη ποινή είναι ν' ακουστεί πιο δυνατά το σύνθημα «έξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα», «έξω οι βάσεις και τα πυρηνικά», αλληλεγγύη στους λαούς του Ιράκ, της Παλαιστίνης και της Γιουγκοσλαβίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ