Τρίτη 20 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Είναι κοινός ο εχθρός

Εκδηλώσεις συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό

Να αποπροσανατολίσει τη διεθνή κοινή γνώμη από τα εγκλήματα που συντελούνται στη Μέση Ανατολή με τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιεί κατά του Ιράκ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ο πρεσβευτής της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Αμπντάλα Αμπντάλα, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το πρωί της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης. Ο πρεσβευτής της Παλαιστίνης, που κατηγόρησε τις ΗΠΑ για υποκρισία, χαρακτήρισε τον νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν εγκληματία, που στόχο έχει να συνεχίσει την πολιτική των εποικισμών. Ζήτησε από τη Διεθνή Κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της και να πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις της για την εφαρμογή της συνθήκης της Λαχάι το 1907 και της συνθήκης της Γενεύης το 1947, που αφορούν την προστασία των πολιτών σε περίπτωση πολέμου και να αναγκάσει το κράτος του Ισραήλ να σταματήσει αυτή την πολιτική των διωγμών και της τρομοκρατίας στην Ιερουσαλήμ και στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη και να σεβαστεί το Διεθνή Νόμο και τις διεθνείς συνθήκες.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση από μέρους του ΚΚΕ ο Μιχάλης Σπυριδάκης, υπογράμμισε τον κοινό αγώνα που διεξάγουν το ΚΚΕ με τον παλαιστινιακό λαό. «Είμαστε στον αγώνα σύντροφοι γιατί έχουμε έναν κοινό εχθρό τον ιμπεριαλισμό, ο οποίος είναι αδίστακτος, αλαζονικός, εγκληματικός και που απειλεί όχι μόνο καθημερινά τον παλαιστινιακό λαό, αλλά και όλους τους λαούς και όλες τις μικρές χώρες που θέλουν να αποφασίζουν οι ίδιες για το μέλλον τους», τόνισε ο Μιχ. Σπυριδάκης.

Επίσης σε μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο της Θέρμης, ο πρεσβευτής της Παλαιστίνης δήλωσε ότι όπως και οι προκάτοχοι του Σαρόν, έτσι και ο πρωθυπουργός - χασάπης, όπως τον χαρακτήρισε, θα χάσει τη μάχη με την ειρήνη και στο τέλος ο παλαιστινιακός λαός θα ιδρύσει το δικό του κράτος, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Ανατολικής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τους Δήμους Θέρμης, Μίκρας και Επανωμής. Χαιρέτισαν οι δήμαρχοι των παραπάνω περιοχών, ο Δημ. Ζαχαριάδης και ο Γ. Τριανταφυλλίδης εκ μέρους των Επιτροπών Ειρήνης, η Γ. Βαρβαρίδου εκ μέρους της Δ' ΕΛΜΕ, ενώ το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης παρουσίασαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Επανωμής και Θέρμης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ