Τρίτη 20 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Συνελήφθησαν έξι πρώην πρόεδροι της ΝΤΑΕΒΟΥ

ΣΕΟΥΛ.- Οι νοτιοκορεατικές αρχές συνέλαβαν χτες έξι πρώην προέδρους του βιομηχανικού κονσόρτσιουμ ΝΤΑΕΒΟΥ και έθεσαν υπό περιορισμό άλλα 28 υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη και λογιστές της ίδιας εταιρίας, με την κατηγορία της σύστασης και λειτουργίας παράνομου ταμείου σε παράρτημα της εταιρίας στο Λονδίνο, στο οποίο διακινούνταν πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια στο χρονικό διάστημα 1997 έως 2000.

Οι αστυνομικές αρχές, που επενέβησαν μετά από ένταλμα εισαγγελέα, συνέλαβαν χτες τον Τσανγ Μπιονγι-γιου, πρώην πρόεδρο της ΝΤΑΕΒΟΥ και άλλους πέντε επίσης πρώην προέδρους της ίδιας εταιρίας. Στους συλληφθέντες απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της απάτης και παραβίασης της νομοθεσίας περί ξένου συναλλάγματος, ενώ οι ίδιες κατηγορίες απαγγέλθηκαν και σε άλλα 28 υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας, που όμως δεν τέθηκαν υπό κράτηση, αλλά υπό περιορισμό.

Οι νοτιοκορεατικές αρχές επιχειρούν να ανακρίνουν για την ίδια υπόθεση και τον 65χρονο ιδρυτή της ΝΤΑΕΒΟΥ Κιμ Γου - Τσουνγκ, ο οποίος, όμως, μένει στο εξωτερικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ