Σάββατο 10 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
Πρώτη δύναμη η ΔΑΣ

Μεγάλη νίκη πέτυχε η ΔΑΣ στις εκλογές στο Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας, στις οποίες ψήφισαν 1.513 εργαζόμενοι, 310 περισσότεροι από τις προηγούμενες.

Η παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ βγήκε πρώτη με 45% και 683 ψήφους, αυξάνοντας και τα ποσοστά (1,1%) και τους ψήφους της (130). Η ΠΑΣΚΕ ακολουθεί, με διαφορά, δεύτερη με ποσοστό 30% (έπεσε 2,8%), και 457 ψήφους. Η «Ενιαία Κίνηση Εργαζομένων», (ΔΑΚΕ) με 9,2%, (έπεσε 2%) και 141 ψήφους, η «Ενωτική Πρωτοβουλία», (ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ), με 11,8 % και 180 ψήφους και η «Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση» με 61 ψήφους.

Στο νέο ΔΣ, η ΔΑΣ θα έχει 4 έδρες (η ΠΑΣΚΕ 3, η ΔΑΚΕ 1 και η παράταξη του ΣΥΝ 1), ενώ αυξημένοι από 8 σε 9 θα είναι οι αντιπρόσωποί της στην Ομοσπονδία ΟΤΑ.

Με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό στους εργαζόμενους που την ψήφισαν, υπογραμμίζοντας: «Αυτή η επιτυχία των ταξικών δυνάμεων ήρθε μετά από σκληρή μάχη με δημάρχους, μηχανισμούς, πιέσεις και εκβιασμούς που μοναδικό στόχο είχαν να μειώσουν όσο μπορούσαν τη δύναμη της ΔΑΣ και να ενισχύσουν την ΠΑΣΚΕ για να μην έχουν εμπόδια στην εφαρμογή της αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής που προωθεί η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ- ΝΔ), ΕΕ και κεφάλαιο.

Hρθε κόντρα στο κοινό μέτωπο των δυνάμεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και της παράταξης του Συνασπισμού που θέλησαν να οδηγήσουν το Σύλλογο στην αδράνεια, να περάσουν στους εργαζόμενους τη μοιρολατρία και το συμβιβασμό, στη γραμμή της πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Το αποτέλεσμα αυτό είναι παρακαταθήκη στους νέους σκληρούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, στις απολύσεις, στην εφεδρεία, στις ιδιωτικοποιήσεις, στις μειώσεις των μισθών» σημειώνει η ΔΑΣ και επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ στο Δ.Σ., την ΠΟΕ-ΟΤΑ και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, θα δώσουν τη μάχη ανυποχώρητα, αδιάλλακτα για τα συμφέροντα των εργαζομένων ενάντια στα μέτρα φτώχειας και εξαθλίωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ