Σάββατο 10 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»
Απαίτησαν δυναμικά την επαναπρόσληψη της καθαρίστριας

Νέα συγκέντρωση και στάση εργασίας τη Δευτέρα

Από τη χτεσινή παρέμβαση στην εργοδότρια
Από τη χτεσινή παρέμβαση στην εργοδότρια
Με μια δυναμική παρέμβαση στην ιδιοκτήτρια της εργολαβικής εταιρείας καθαρισμού «ΑΡΙΑΔΝΗ ΗΛΙΑ ΕΠΕ» το σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ), καθαρίστριες και εργαζόμενοι του νοσοκομείου απαίτησαν χτες την ανάκληση της τρομοκρατικής απόλυσης μιας καθαρίστριας, η οποία έχει συνδικαλιστική δράση στο κλαδικό σωματείο της και είναι και μέλος του ΣΕΝΕ. Να θυμίσουμε πως η εργοδοσία του εργολαβικού συνεργείου, που έχει αναλάβει την καθαριότητα του «Ευαγγελισμού» -και άλλων νοσοκομείων- ζήτησε από τους εργαζόμενους να υποβάλλουν παραίτηση και να τους επαναπροσλάβει με νέα σύμβαση, οι όροι της οποίας είναι άγνωστοι.

Η απολυμένη, μαζί με άλλες συναδέλφους της, αντιτάχθηκαν σε αυτό και ετοιμάζονταν να καταγγείλουν στην Επιθεώρηση Εργασίας ότι η εργοδότρια τις βάζει με το ένα χέρι να υπογράψουν απόλυση και με το άλλο πρόσληψη με άγνωστους όρους. Ετσι ήρθε η απόλυση. Χθες η εργοδότρια εμφανίστηκε προκλητική λέγοντας στους συνδικαλιστές και στους εργαζόμενους ότι θα απολύει όποτε θέλει και όποιον θέλει, ενώ έχει ήδη απειλήσει πως όσες καθαρίστριες αρνηθούν να υπογράψουν τη νέα σύμβαση θα τις απολύσει. Οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν πως η αναμέτρηση τώρα ξεκινάει και αμέσως μετά πήγαν στο διοικητή του νοσοκομείου απαιτώντας να παρέμβει για να ανακληθεί η απόλυση και να μη γίνουν άλλες, αλλά και για να ελέγξει τις υπηρεσίες που παρέχει η συγκεκριμένη εταιρεία. Ο διοικητής για ακόμη μια φορά ισχυρίστηκε πως δεν περνάει τίποτα από το χέρι του, στάση που ουσιαστικά ισοδυναμεί με στήριξη της τρομοκρατικής δράσης του εργολάβου.

Τη Δευτέρα το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» θα κάνει 2ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 1 μ.μ.) και συγκέντρωση στο νοσοκομείο, στην οποία θα καλέσει και άλλα σωματεία να παραβρεθούν. Την Πέμπτη στις 9 π.μ. θα γίνει νέα συγκέντρωση μαζί με σωματεία, λαϊκές επιτροπές και μαζικούς φορείς της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ