Σάββατο 10 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ
Απέκλεισαν κατάστημα του «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ»

Απαιτώντας άμεση ανάκληση της μωρομάνας που απολύθηκε προχτές

Η χτεσινή (φωτ.) κινητοποίηση ανέδειξε και την ανάγκη ξεσηκωμού ενάντια στις απολύσεις εργαζόμενων μανάδων
Η χτεσινή (φωτ.) κινητοποίηση ανέδειξε και την ανάγκη ξεσηκωμού ενάντια στις απολύσεις εργαζόμενων μανάδων
Την ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης της μωρομάνας εργαζόμενης από το κατάστημα του «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ» στην Ειρηνούπολη της Νάουσας απαίτησαν μαζικά οι εργαζόμενοι που χθες το πρωί συμμετείχαν στο δίωρο αποκλεισμό του καταστήματος και στη μαχητική συγκέντρωση που έγινε μπροστά στην είσοδο, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, του ΠΑΜΕ και της Επιτροπής Αγώνα των εργαζομένων στον «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εργαζόμενοι και απολυμένοι κλωστοϋφαντουργοί από το χωριό εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της επιχείρησης που αυτή την περίοδο βρίσκονται αντιμέτωποι με την άγρια επίθεση και την τρομοκρατία της εργοδοσίας.

Στους εργαζόμενους, μίλησε η απολυμένη Α. Πάζου, μητέρα 3 παιδιών, που όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησε στην οργάνωση του αγώνα κόντρα στα σχέδια της εργοδοσίας να επιβάλει μειώσεις μισθών με αλλαγή της σύμβασης εργασίας, αλλά και στις απολύσεις που ξεκίνησαν μετά τη μαζική άρνηση της πλειοψηφίας των εργαζομένων να τις αποδεχθούν.

Στους ... ελέγχους του ΣΕΠΕ παραπέμπει η κυβέρνηση

Την απαίτηση για άμεση παρέμβαση, ώστε να σταματήσουν οι εκβιασμοί, οι απολύσεις πρωτοπόρων εργαζομένων και οι προσπάθειες για μείωση μισθών στην επιχείρηση Σούπερ - Μάρκετ «Αρβανιτίδης» εξέφρασε χτες στη Βουλή κατά τη διάρκεια σχετικής ερώτησης του Κόμματος η βουλευτής του ΚΚΕ, Σοφία Καλαντίδου.

Στους ... ελέγχους του ΣΕΠΕ και στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της συνδικαλιστικής δράσης, το οποίο χαρακτήρισε «από τα πλέον προοδευτικά», αρκέστηκε να αναφερθεί ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης. Για τις καθυστερήσεις δεδουλευμένων δήλωσε ότι είναι δυνατή η κατάθεση μηνύσεων, προσθέτοντας ότι όλα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα «κατοχυρώνονται απόλυτα με το θεσμικό πλαίσιο». Οσον αφορά τις προσπάθειες της εργοδοσίας για ανατροπή της ισχύουσας σύμβασης προκειμένου να υπάρξουν μειώσεις, επισήμανε ότι η επιχείρηση απέσυρε το αίτημα μετά τις αντιδράσεις των εργαζομένων.

«Πώς διασφαλίζει τη συνδικαλιστική δράση όταν χτες (σ.σ προχτές) Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η επιχείρηση "δώρισε" σε μια εργαζόμενη, τρίτεκνη με υπηρεσία 10 χρόνων μετά τις 18 μήνες προστασίας μητρότητας την απόλυση;» αναρωτήθηκε ανταπαντώντας η Σοφία Καλαντίνου. Συνέχισε, λέγοντας ότι η απόλυση έγινε γιατί η εργαζόμενη «πρωτοστάτησε να οργανωθούν οι συνάδελφοί της στην κατάπτυστη τροποποίηση της σύμβασης. Πώς θα την προφυλάξουμε; Θα την γυρίσει το ΣΕΠΕ στη δουλειά ή στα δικαστήρια μετά από 5 χρόνια;». Συνολικά επισήμανε ότι «ο εργοδότης υπό την πίεση του σωματείου δήλωσε ότι το αποσύρει», όμως «το έκανε ξεκάθαρα για να κερδίσει χρόνο να εξαπολύσει εκβιαστικά διλήμματα», προσθέτοντας ότι «προσπαθεί με δημιουργία στημένου εργοδοτικού σωματείου να πάει σε αυτές τις μειώσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ