Σάββατο 10 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Σημαντικός σταθμός η αυριανή σύσκεψη μεταλλεργατών

Επανασύνδεση ρεύματος σε απεργό χαλυβουργό απαίτησαν και πέτυχαν χθες το πρωί οι απεργοί

Αμεση απάντηση δόθηκε χτες (φωτ.) ενάντια στη διακοπή της ηλεκτροδότησης από σπίτι χαλυβουργού
Αμεση απάντηση δόθηκε χτες (φωτ.) ενάντια στη διακοπή της ηλεκτροδότησης από σπίτι χαλυβουργού
Σημαντικό σταθμό στον περήφανο αγώνα των χαλυβουργών αποτελεί η Πανελλαδική σύσκεψη που διοργανώνουν αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, έχοντας απευθύνει πρόσκληση σε σωματεία του Μετάλλου όλης της χώρας. Σκοπός να οργανωθεί η κοινή πάλη όλων των μεταλλεργατών της χώρας ενάντια στο σφυροκόπημα των εργατικών τους δικαιωμάτων από κυβέρνηση και βιομηχάνους.

Η αξία του κοινού αγώνα αναδείχτηκε και χθες το πρωί όταν πέτυχαν την επανασύνδεση του ρεύματος σε απεργό χαλυβουργό, που του το έκοψε η ΔΕΗ. Τη στιγμή, δηλαδή, που μεγαλοεπιχειρηματίες - ανάμεσά τους και ο ίδιος ο Μάνεσης - όχι μόνο δεν ενοχλούνται από τη ΔΕΗ για τα χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ αλλά και εξασφαλίζουν ειδικές μειωμένες τιμές που στηρίζουν την ανταγωνιστικότητά τους, η Επιχείρηση προχώρησε στη διακοπή ρεύματος στο σπίτι εργάτη που βρίσκεται σε πολυήμερη απεργία.

H είδηση και μόνο της διακοπής του ρεύματος στον απεργό, κινητοποίησε δεκάδες χαλυβουργούς, εκπροσώπους σωματείων της περιοχής του Θριασίου και μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Ελευσίνας που βρέθηκαν μαζικά στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Ελευσίνα. Η δυναμική τους παρέμβαση δεν περιορίστηκε μόνο με την παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση του υποκαταστήματος αλλά και στο χώρο που βρίσκονταν εκείνη την ώρα δεκάδες πελάτες της ΔΕΗ τους οποίους κάλεσαν να αντισταθούν αγωνιστικά στα χαράτσια. Τελικά, το μεσημέρι και με τη συνδρομή και του σωματείου των εργαζομένων στη ΔΕΗ, επανασυνδέθηκε το ρεύμα στο σπίτι του απεργού χαλυβουργού.


Στο μεταξύ η εργοδοσία συνέχισε και χθες τις προσπάθειες με τους μηχανισμούς της, να διασπάσει τους εργαζόμενους βάζοντας και πάλι τους γνωστούς επίδοξους απεργοσπάστες που έχει στη δούλεψή της να καταθέσουν νέα εξώδικα ενάντια στο σωματείο. Το γεγονός ότι πρόσφατα έφαγαν τα μούτρα τους από τους ίδιους τους εργαζόμενους που χρησιμοποίησαν τα ονόματά τους ενάντια στο σωματείο, τους υποχρέωσε να επανέλθουν πλέον μόνοι τους. Ετσι με δύο ξεχωριστά εξώδικα καταφέρονται ενάντια στο σωματείο με το ίδιο αστήριχτο επιχείρημα της μη διεξαγωγής μυστικών εκλογών στις Γενικές Συνελεύσεις. Γεγονός φυσικά που είχε απαντηθεί από την ίδια την ΓΣ που όταν τέθηκε, αποφάσισε τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών. Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η μήνυση ενάντια σε χαλυβουργό που ήταν στην ομάδα περιφρούρησης την Πέμπτη το πρωί, η οποία ανακοίνωσε στα διευθυντικά στελέχη την απόφαση του σωματείου να μην τους επιτρέπει πλέον την είσοδο στο εργοστάσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ