Σάββατο 10 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στην τελική ευθεία απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Την ερχόμενη βδομάδα κατατίθεται το νομοσχέδιο

Κύμα απολύσεων έρχεται στο δημόσιο τομέα στο πλαίσιο της συρρίκνωσης των κρατικών δομών κατά τουλάχιστον 30%, της αξιολόγησης υπηρεσιών και εργαζομένων, της συμφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 15.000 μέσα στο 2012 και κατά 150.000 έως το 2015. Οι απολύσεις αφορούν και τους μόνιμους υπαλλήλους δεδομένου ότι η συρρίκνωση της δημόσιας διοίκησης θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε κατάργηση υπηρεσιών, οργανικών θέσεων και σε δημιουργία πλεονάζοντος προσωπικού.

Χτες, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου ο αρμόδιος υπουργός Δ. Ρέππας ενημέρωσε για τις προθέσεις της κυβέρνησης στο πλαίσιο της συγκρότησης επιτελικού κράτους, για το νομοσχέδιο με το οποίο θα ενεργοποιηθεί η μείωση του κρατικού μηχανισμού, για τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του συνόλου των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες υπάρχουν δεσμεύσεις απέναντι στους δανειστές, καθώς και για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει φέρει σε πέρας το υπουργείο το προηγούμενο διάστημα.

Το σχέδιο νόμου για τη συρρίκνωση των δομών του κράτους, με τους νέους Οργανισμούς των υπουργείων, θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη βδομάδα. Συγκεκριμένα, στις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων η μείωση των θέσεων ευθύνης φθάνει τις 1.860, δηλαδή από 5.428 μειώνονται σε 3.568.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ