Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Ο λαός του Ιράκ να είναι αφέντης της τύχης του

Το Συντονιστικό Συμβούλιο της ΠΟΔΝ εξέδωσε ανακοίνωση για την πρόσφατη επίθεση των ΗΠΑ και Βρετανίας ενάντια στο Ιράκ. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Το Συντονιστικό Συμβούλιο (γραφείο) της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ) έντονα καταδικάζει το βομβαρδισμό της Βαγδάτης από αεροσκάφη των ΗΠΑ και της Βρετανίας, που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 5 άνθρωποι και να τραυματιστούν αρκετοί άλλοι. Δεν είναι η πρώτη φορά, που ο λαός του Ιράκ υποφέρει από την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Ωστόσο, πρόκειται για την πρώτη σημαντική διεθνή πράξη της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ και έχει αποδείξει τον αντιδραστικό της σκοπό.

Αυτή η πράξη εκφράζει τον αλαζονικό και επιθετικό χαρακτήρα της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Πρόκειται για μια κατάφωρη παραβίαση και για έλλειψη σεβασμού των διεθνών νόμων και των Ενωμένων Εθνών.

Αντί να αρθούν οι κυρώσεις του ΟΗΕ ενάντια στο λαό του Ιράκ, που έχουν σαν αποτέλεσμά τους το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και παιδιών κάθε χρόνο, οι ΗΠΑ θέτουν καινούρια εμπόδια γι' αυτό.

Η ΠΟΔΝ εκφράζει την αλληλεγγύη της με το λαό και τη νεολαία του Ιράκ, ενάντια σ' αυτή τη δολοφονική επίθεση. Απαιτούμε την άρση των κυρώσεων και στηρίζουμε το δίκαιο του ιρακινού λαού να είναι αφέντης της τύχης του, χωρίς καμιά εξωτερική επέμβαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ