Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Δυναμικές αντιδράσεις για το μπαράζ απολύσεων...

Από τις συγκρούσεις των απολυμένων εργατών με την αστυνομία

Associated Press

Από τις συγκρούσεις των απολυμένων εργατών με την αστυνομία
ΣΕΟΥΛ.-

Αστυνομικά ελικόπτερα και εκατοντάδες πάνοπλοι αστυνομικοί επιστρατεύτηκαν χτες, δεύτερη μέρα, έξω από το κλειστό εργοστάσιο της ΝΤΑΕΒΟΥ στη νοτιοκορεατική πόλη Μπουπγιόνγκ για να κλείσουν τα στόματα των εκατοντάδων απολυμένων εργαζομένων και φοιτητών που διαμαρτύρονταν για το κύμα ανεργίας που «πνίγει» από την περασμένη βδομάδα 1.700 εργάτες της εταιρίας.

«Εγγυηθείτε το δικαίωμά μας για επιβίωση» φώναζαν οι διαδηλωτές, ενώ έρχονταν κατά πάνω τους οι πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις. Οι απολυμένοι εργάτες και οι φοιτητές που είχαν φθάσει στο πλευρό των απολυμένων για συμπαράσταση απάντησαν στα γκλομπ των αστυνομικών πετώντας νερό αλλά και βόμβες μολότοφ. Λίγα μέτρα πιο πέρα, ο Κιμ Ιλ-σουπ, επικεφαλής των συνδικαλιστών που διοργάνωσαν τη χτεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, δήλωνε σε νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό σταθμό: «Δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε. Τι μπορούμε να κάνουμε από το να αντιδράσουμε;».

Στη διάρκεια των χτεσινών συγκρούσεων αναφέρθηκε ο τραυματισμός 11 διαδηλωτών, 10 αστυνομικών και η σύλληψη ανεπιβεβαίωτου αριθμού διαδηλωτών. Οι εκατοντάδες απολυμένοι της μονάδας της Νταεβού στο Μπουπγιόνγκ και μέλη των οικογενειών τους διαβεβαίωσαν πως θα ανανεώσουν το αγωνιστικό «ραντεβού» τους επαναλαμβάνοντας τις κινητοποιήσεις τους και μέσα στις επόμενες μέρες.

Η διοίκηση της χρεοκοπημένης αυτοκινητοβιομηχανίας «ΝΤΑΕΒΟΥ», που πρόκειται - κατά πάσα πιθανότητα - να αγοραστεί στο μέλλον από την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία «ΤΖΕΝΕΡΑΛ ΜΟΤΟΡΣ», προχώρησε στις απολύσεις για να κάνει, όπως ισχυρίστηκε, πιο «ελκυστική» την πώλησή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ