Παρασκευή 23 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σκόπιμος αποπροσανατολισμός...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΩΡΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ βρήκαν τώρα ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία να τσακώνονται: Πότε άρχισαν στην πραγματικότητα τα προβλήματα της χώρας; Το 1992, το 2001, το 2007 ή το 2009;

Φταίει πιο πολύ η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Η κυβέρνηση Σημίτη; Η κυβέρνηση Καραμανλή ή η κυβέρνηση Παπανδρέου; Πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση ιδίως όταν προσπαθούν να καλύψει τις διαφορές που δεν έχουν.

Σε περίπτωση που δεν το έχουν παρατηρήσει πάντως, η σημερινή κυβέρνηση αποτελείται από ανθρώπους όλων αυτών των προηγούμενων κυβερνήσεων. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν οι «φταίχτες» ασκούν και πάλι εξουσία.

Επίσης, θα ήθελαν μήπως να μας πουν ποιες ...διαφορές είχαν στην πολιτική τους όλες αυτές οι κυβερνήσεις; Σε βασικά θέματα όπως π.χ. το ασφαλιστικό τους βεβαιώνουμε ότι επί δεκαετίες «συμπληρώνει» η μία την άλλη.

Από το ασφαλιστικό του Σιούφα, στο ασφαλιστικό του Ρέππα, μετά στο ασφαλιστικό της Πετραλιά και μετά στο ασφαλιστικό Λοβέρδου. Ολα αυτά οδηγούν στο επικείμενο ασφαλιστικό του ...Παπαδήμου.

Για να μην κουράζονται τόσο στο να ψάχνουν «ψιλοδιαφοροποιήσεις» μεταξύ τους οφείλουμε να τους διαβεβαιώσουμε για το εξής: Το πρόβλημα στο παρελθόν πάει τόσο βαθιά όσο το σύστημα που και σήμερα υπηρετούν.

Αν θέλουν όντως να προσφέρουν λοιπόν κάποια υπηρεσία στη ...νεότερη ιστορία της χώρας, ας ομολογήσουν απλά τι κάνουν και για ποιον το κάνουν και ας αφήσουν τις ανοησίες για τη «σωτηρία της χώρας».

Γιατί η «χώρα» θα σωθεί, να είναι βέβαιοι. Αυτό όμως θα συμβεί όταν ο λαός της αποφασίσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να αντιμετωπίσει τη ρίζα των χρόνιων προβλημάτων τους.

Σε αυτή την περίπτωση βέβαια, μόνο ως ...σωτήρες δε θα αναγορευθούν όσοι σήμερα υπερασπίζονται την εφαρμοζόμενη πολιτική.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ