Παρασκευή 30 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Ψηφοθηρεί μοιράζοντας αυταπάτες με τη σέσουλα

Πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και καραμπινάτοι σοσιαλδημοκράτες στην εκλογική συμμαχία που παρουσιάστηκε χτες

Η εκλογική συνεργασία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ με δυνάμεις προερχόμενες απ' το ΠΑΣΟΚ ή με αναφορά στη σοσιαλδημοκρατία, ανακοινώθηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου, με συγκολλητική ουσία την εναντίωση στο μνημόνιο και στόχο την κυβερνητική εξουσία. Πρόκειται για την Σ. Σακοράφα, την «Ενωτική Κίνηση» (Κουρουμπλής, Μητρόπουλος κ.ά.), το «Νέο Αγωνιστή», την ΕΔΗΚ, την «Κοινωνική Αριστερά» (Κοτσακάς, Ραυτόπουλος). Το ψηφοδέλτιο θα έχει τον τίτλο «ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο».

Ενστάσεις ως προς την επιλογή αυτή, διατυπώθηκαν στις διαδοχικές συνεδριάσεις της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ από συνιστώσες που εγείρουν ζήτημα «αιφνίδιας μετατόπισης» και «άλλου πολιτικού σχεδίου», που «δημιουργεί οξύτατα προβλήματα ταυτότητας στο ΣΥΡΙΖΑ». Ενώ δε λείπει η αρθρογραφία σε έντυπα που εκδίδουν, με την οποία τα ίδια τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αποδομούν τη «ρεαλιστικότητα» των προτάσεων που θα εφαρμόσει δήθεν μια «αντιμνημονιακή» και «αριστερή» κυβέρνηση.

Ο Αλ. Τσίπρας παρουσίασε τη διακήρυξη κοινών θέσεων, ένα κείμενο - συρραφή αυταπατών, ανεδαφικών προτάσεων και αντιεπιστημονικών εκτιμήσεων για την κρίση και τις αιτίες της. Με τη διακήρυξή τους, που συνιστά ομολογία πίστεως στον καπιταλισμό, εμπαίζουν το λαό ότι στο πλαίσιό του, αν αναδειχτούν σε κυβέρνηση και χωρίς σύγκρουση με την ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσίας τους, θα αρθούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, ξεκινώντας απ' την ακύρωση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.

Διακηρύττουν ψευδώς ότι υπάρχει «κρίση χρέους» την οποία - ισχυρίζονται - θα αντιμετωπίσουν με «αναστολή πληρωμών για όσο χρειαστεί ώστε να ανασυγκροτηθεί η οικονομία», με «επιλεκτική διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και εξυπηρέτηση του υπόλοιπου με ευνοϊκούς όρους και ρήτρα ανάπτυξης», αυτονόητα καπιταλιστικής, που σημαίνει μισθοί 300 και 400 ευρώ και ο ορυκτός πλούτος στα μονοπώλια. Το συνεργατικό σχήμα δεν παραλείπει να καταθέσει τα σέβη του στην αστική δημοκρατία, διαμαρτυρόμενο ότι αποτελεί «θύμα στην περίοδο του μνημονίου».

Τόσο απ' τη διακήρυξη, όσο όμως και από συνέντευξη χτες του Αλ. Τσίπρα στον ΣΚΑΪ, αναδίνεται η νοσταλγία για την προ μνημονίου εποχή, ακόμα και για το τότε ΠΑΣΟΚ, σαν να μην ήταν αντιλαϊκό ως το μεδούλι. Ερωτώμενος ο Αλ. Τσίπρας αν θα μπορούσαν να απευθυνθούν στο ΠΑΣΟΚ για συνεργασία απάντησε: «Αυτή η ερώτηση θα είχε νόημα και θα ήταν πολύ χρήσιμη η απάντησή μου πριν από δύο χρόνια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ