Παρασκευή 6 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ
Τα πετούν στον Καιάδα του ανταγωνισμού

Αγωνιστική παρέμβαση, χτες, στο Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία - Ειδική Αγωγή είναι η βασική ανάγκη που οδήγησε φορείς και εργαζόμενους σε δυναμική κινητοποίηση στο χώρο του Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης Αναπήρων (ΕΙΑΑ), στο συμβολικό αποκλεισμό της Λ. Χασιάς και παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Εκπαίδευσης ΑμΕΑ «Θεοτόκος», απαιτώντας την απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δράσης, ανοιχτής ή καμουφλαρισμένης μέσω των ΜΚΟ, αρνούμενοι να πέσουν στον Καιάδα του ανταγωνισμού.

Αφορμή στάθηκε η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο τμημάτων, κλινικών, νοσοκομείων και ιδρυμάτων Πρόνοιας. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η μετατροπή του ΕΙΑΑ σε παράρτημα του ΚΑΤ, κλείνοντας τμήματα νευραλγικής σημασίας με πρώτο βήμα την κατάργηση του εργαστηριακού τομέα. Κάτι τέτοιο σηματοδοτεί την παραπέρα συρρίκνωση του ιδρύματος και των όποιων παροχών έδινε μέχρι σήμερα, ανοίγοντας το δρόμο στις επιχειρήσεις. Στο Κέντρο Βρεφών (ΚΒ) «Η ΜΗΤΕΡΑ» υπονομεύοντας τη ζωή παιδιών που έχουν εγκαταλειφθεί από τις οικογένειές τους, οι υπηρεσίες υποβαθμίζονται, ενισχύοντας τη δράση των ιδιωτών στον τομέα της προστασίας του εγκαταλελειμμένου και χωρίς οικογένεια παιδιού, με αποφάσεις και σχέδια που θα ανοίξουν το δρόμο για την παραπέρα εμπορία παιδιών στη χώρα μας. Οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού καθιστούν προβληματική τη λειτουργία του ιδρύματος και η διοίκηση κατέφυγε στη «λύση» των χορηγών για την αγορά τροφίμων, πετρελαίου κ.ά. Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο για παιδιά με ειδικές ανάγκες «ΘΕΟΤΟΚΟΣ» είναι απλήρωτοι εδώ και ένα μήνα και οι γονείς πιέζονται για την καταβολή τροφείων.

Η κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής, της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, των Λαϊκών Επιτροπών Ιλίου - Αγ. Αναργύρων - Καματερού, του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, της Επιτροπής Εργαζομένων Κ.Β. «Η ΜΗΤΕΡΑ», της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Φυσικοθεραπευτών, του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, του Συλλόγου Γονέων Ειδικών Σχολείων Ιλίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΕΙΑΑ (2012-04-03 00:00:00.0)
Κινητοποίηση αναπήρων αύριο στο υπουργείο Υγείας (2011-04-13 00:00:00.0)
Απλήρωτοι εργαζόμενοι και χαράτσια στους γονείς! (2009-11-11 00:00:00.0)
Σύσκεψη για την ειδική αγωγή (2009-10-23 00:00:00.0)
Γύμνια σε υπηρεσίες στήριξης και άγριες πληρωμές (2008-02-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ