Παρασκευή 6 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Χτυπούν στην καρδιά την υγεία του λαού

Καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πικετοφορία που οργανώνουν τη Μ. Τετάρτη, 11/4, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις

Την επικίνδυνη, για την υγεία του λαού, απόφαση της κυβέρνησης για τη συνταγογράφηση φαρμάκου με βάση τη δραστική ουσία και την υποχρέωση να χορηγείται στον ασθενή το πιο φτηνό φάρμακο (με τους όποιους κινδύνους για την υγεία του), καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ. «Για άλλη μια φορά συνταξιούχοι και εργαζόμενοι γίνονται τα θύματα μιας αδιέξοδης πολιτικής που οδηγεί την υγεία - περίθαλψη στην άκρατη εμπορευματοποίηση και όποιος αντέξει», καταγγέλλει χαρακτηριστικά και καλεί σε μαζική συμμετοχή τους συνταξιούχους στη συγκέντρωση - πικετοφορία που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις τη Μ. Τετάρτη, 11/4, στις 11 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι «με τις νέες ρυθμίσεις η συγκυβέρνηση, που επιβάλλει για ακόμα μια φορά το χαρακτηρισμό του μαύρου μετώπου που της αποδίδουμε, χτυπά κατευθείαν την υπόθεση υγεία».

Υπογραμμίζει ότι «η συνταγογράφηση εκ μέρους των ιατρών του ΕΟΠΥΥ με βάση τη δραστική ουσία και την υποχρέωση των φαρμακοποιών να παρέχουν πιο φτηνά φάρμακα καταργεί και τυπικά την ιατρική γνώμη και υπευθυνότητα του θεράποντος γιατρού για συγκεκριμένο φαρμακευτικό σκεύασμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πορεία της θεραπείας και την αφήνει στη θεραπευτική ικανότητα του πιο φθηνού προϊόντος εφόσον και αν αυτό γίνεται ακίνδυνα αποδεκτό από τον οργανισμό του ασθενή. Οι φαρμακοποιοί με ποια υπευθυνότητα θα χορηγήσουν ουσίες κατά το δοκούν;».

Πρόκειται, προσθέτει η Ομοσπονδία, για ακόμα ένα μέτρο της κυβέρνησης που φανερώνει ότι η ζωή και η υγεία του λαού μετριέται ως κόστος. Ομως και η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ φέρει τεράστια ευθύνη για την αποδοχή μιας τέτοιας θεραπευτικής αγωγής.

Και καταλήγει: «Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και την καθιστούμε υπεύθυνη για ό,τι ακολουθήσει σε βάρος της υγείας μας από μια τέτοια εγκληματική πολιτική της και καλούμε τους συναδέλφους συνταξιούχους στον αγώνα για την ανατροπή της. Κάθε μέρα που περνά γίνεται και όλο πιο αναγκαίο το γκρέμισμα του δικομματισμού και των παραφυάδων του στον ευρωμονόδρομο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ