Παρασκευή 27 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Προσθέτουν νέα επεισόδια στο τσίρκο των ντιμπέιτ

Συνεδρίασε χτες η Διακομματική Επιτροπή. Δήλωση του Π. Μεντρέκα, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε κυρίαρχο ζήτημα της προεκλογικής περιόδου αναδεικνύουν το ντιμπέιτ το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, προσθέτοντας καθημερινά και ένα καινούριο επεισόδιο στο σίριαλ που στήνουν με τα αστικά ΜΜΕ για τον αποπροσανατολισμό του λαού, με τη συνδρομή και όλων των άλλων κομμάτων, πλην του ΚΚΕ. Χτες, για το θέμα των «τηλεμαχιών» συνεδρίασε η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών, ύστερα από αίτημα της ΝΔ.

Ωστόσο, η Επιτροπή δεν έχει καμία αρμοδιότητα από το νόμο να αποφασίσει για ζητήματα όπως αυτό και, όπως ήταν αναμενόμενο, η συνεδρίασή της αξιοποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για να ξεδιπλώσουν λίγες ακόμη σκηνές του μεταξύ τους θεάτρου, ρίχνοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλο για το ενδεχόμενο να μη γίνει τελικά το ντιμπέιτ.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Π. Μεντρέκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θεωρούμε ότι η συζήτηση και κυρίως η αντιπαράθεση για το ντιμπέιτ υποτιμά και προσβάλλει τη νοημοσύνη του λαού. Αλίμονο για τους εργαζόμενους που περιμένουν το δίλεπτο και την ατάκα ενός πολιτικού αρχηγού για να μάθουν ποιο κόμμα εκφράζει τα συμφέροντά τους. Αν γίνει ντιμπέιτ, το ΚΚΕ πρότεινε να συμμετάσχουν όλοι οι αρχηγοί και να απαντούν στην ίδια ερώτηση, για να μη γίνονται οι παράλληλοι μονόλογοι που όλοι λοιδορούν εκ των υστέρων. Ακόμη, πρότεινε οι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν να οριστούν από την ΕΣΗΕΑ».

Από τις δηλώσεις των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ φάνηκε πεντακάθαρα πως αυτό που απασχολεί τα δύο κόμματα είναι ο ντόρος γύρω από το ντιμπέιτ, στο βαθμό που συγκαλύπτει οποιαδήποτε άλλη συζήτηση για την ουσία της πολιτικής τους, που είναι ίδια και βάρβαρη για το λαό. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μουρούτης, σε δηλώσεις του κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι ήθελε να περιοριστεί το ντιμπέιτ μεταξύ Βενιζέλου και Σαμαρά, χαρακτηρίζοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο «μη δημοκρατικό». Για τα άλλα κόμματα είπε ότι ήθελαν μια τηλεμαχία χωρίς κανόνες, την οποία χαρακτήρισε «σούπα» και έκανε λόγο για αδιέξοδο.

Από τη δική του πλευρά ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ν. Σαλαγιάννης, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ανέφερε ότι το κόμμα του πρότεινε να υπάρξουν δύο ντιμπέιτ στα οποία θα συμμετείχαν μόνο οι Βενιζέλος και Σαμαράς και άλλα δύο με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών. Η πρόταση αυτή, όπως σημείωσε, σκόνταψε «σε προφάσεις της ΝΔ». Εν κατακλείδι το θέμα του ντιμπέιτ, σύμφωνα με όσα είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Γιαννίτσης, δεν πρόκειται να απασχολήσει άλλη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής και η διεξαγωγή τηλεμαχίας, αν θα γίνει, εναπόκειται στις αποφάσεις των κομμάτων.

Η Διακομματική Επιτροπή συζήτησε επίσης το θέμα του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου και της προβολής των υποψήφιων κομμάτων - πέραν αυτών που εκπροσωπούνται στη Βουλή. Η σχετική υπουργική απόφαση αναμενόταν να εκδοθεί χτες βράδυ και να μπει σε εφαρμογή από σήμερα το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ