Παρασκευή 27 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προεκλογικές αερολογίες

Βρήκε νέο διακύβευμα των εκλογών ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας. Μέχρι χτες ήταν η παραμονή ή απεμπλοκή από το μνημόνιο. Χτες δήλωσε ότι το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών είναι «αν θα έχουμε ένα Σύνταγμα μιας χώρας αποικίας ή ένα Σύνταγμα μιας κυρίαρχης χώρας» και προέβλεψε ότι «στις 6 Μάη ο λαός θα δώσει εντολή για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας και ένα Σύνταγμα που θα υπερασπίζεται την κοινωνία, τη λαϊκή κυριαρχία και θα βαθαίνει τη δημοκρατία. Ενα Σύνταγμα που θα δεσμεύει τις κυβερνήσεις να βάζουν πάνω απ' όλα την κοινωνία και τις δικές της ανάγκες και έπειτα τους δανειστές, έπειτα τους πιστωτές». Φαίνεται πως πάει καλά η αντιγραφή του μεταπολιτευτικού ΠΑΣΟΚ και της τεχνικής των «Θα».

Η Ελλάδα δεν είναι αποικία, όπως διατείνονται. Χώρα όπου κυριαρχούν οι καπιταλιστές είναι. Και το Σύνταγμα καθρεφτίζει την εξουσία τους. Δεν είναι tabula rasa να το γράψει η νέα κυβέρνηση απ' την αρχή, ούτε οι δέκα εντολές που θα πέσουν ουρανοκατέβατες.

Ο καθένας καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρχει φιλολαϊκό Σύνταγμα, φιλολαϊκοί θεσμοί στο πλαίσιο μιας βαθιά αντιλαϊκής εξουσίας. Ούτε μπορεί μια κυβέρνηση να νομοθετεί φιλολαϊκά και να χρήζει κυρίαρχο το λαό, αφήνοντας στα εργοστάσια, στα καράβια και αλλού κυρίαρχο τον καπιταλιστή και νόμο ιερό κι απαραβίαστο τα κέρδη του και την ανταγωνιστικότητά του.

Δεν ζουν σε παράλληλα σύμπαντα ο λαός και οι εκμεταλλευτές. Στο ίδιο συνυπάρχουν, η κυριαρχία του ενός προϋποθέτει το τσάκισμα του άλλου. Κανένα Σύνταγμα δε θα διασφαλίσει το δίκιο του λαού. Μόνος του θα το κατακτήσει συντρίβοντας αυτούς που του το αφαιρούν. Τους κεφαλαιοκράτες και την εξουσία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ