Παρασκευή 27 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Να τους στείλει στα τάρταρα ο λαός με την ψήφο του

«Τα χτεσινά, τα σημερινά και τα αυριανά κυβερνητικά μέτρα δεν είναι προσωρινά. Γι' αυτό οι εργαζόμενοι δε θα πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι εντάξει, δύο - τρία χρόνια είναι, κούτσα κούτσα θα περάσουν. Οι βαθύπλουτοι και μεγαλομέτοχοι των επιχειρηματικών ομίλων και τα κόμματα που τους στηρίζουν έχουν οργανωμένο σχέδιο και στρατηγική: Να στοιχίζει δραστικά ακόμα λιγότερο ο εργαζόμενος, είτε αυτό αφορά το μισθό του, είτε τη σύνταξή του ή τις ανάγκες του σε Υγεία - Πρόνοια. Δε θα κάνουν πίσω εύκολα, γι' αυτό κι εμείς πρέπει να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Παπακωνσταντίνου, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Αθήνας, μιλώντας χτες σε εργαζόμενους του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», οι οποίοι εξέφρασαν έντονα την ανησυχία τους για μία σειρά ζητήματα όπως: Συγχώνευση με το «Σωτηρία», νέες μειώσεις μισθών, υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, εξαντλητικά ωράρια εργασίας - λόγω έλλειψης προσωπικού - που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και των ασθενών.

Ο Ν. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι «οι ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό, με την έλευση των αυτοαποκαλούμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων, δε θα αλλάξουν την κατάσταση. Μετά τις εκλογές, όποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί, σκοπεύουν να μειώσουν ακόμα περισσότερο υπηρεσίες και προσωπικό, να κάνουν ειδική λαβή στο μισθολόγιο προς τα κάτω, μέχρι και μία σειρά τμήματα να εκχωρηθούν σε ιδιώτες, όπως έγινε με τον ιματισμό, τους τραπεζοκόμους, την καθαριότητα, κ.λπ. Το 65% των εξοικονομήσεων στα κρατικά νοσοκομεία, τα τελευταία 2,5 χρόνια, προέρχονται από περικοπές μισθολογικών δαπανών. Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει το λαό, και επιμένει να το κάνει, για όσα ετοιμάζουν. Γι' αυτό το λόγο τον καλούμε να μην εγκλωβιστεί, να μην απογοητευθεί, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, για να μην παγιδευτεί και κάνει διασπορά της θέλησης για τη ζωή του σε επιζήμια σχήματα. Να στείλει στα τάρταρα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τα αναχώματά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ