Σάββατο 3 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Χαρούλες» στο νέο αφεντικό

«Πιο κοντά στις ελληνικές θέσεις η νέα αμερικανική ηγεσία», διαπιστώνει η ελληνική κυβέρνηση, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Μπους - Σημίτη

Το τηλεφώνημα από το «νέο αφεντικό» προς τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη χαροποίησε την ελληνική κυβέρνηση, η οποία αρχίζει να διαπιστώνει ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται πιο κοντά στα ελληνικά συμφέροντα.

Την άποψη αυτή υποστήριζαν ανώτατοι κυβερνητικοί παράγοντες, αμέσως μετά τη δεκάλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου Μπους με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη. Οι ίδιοι κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης σημείωναν ότι η νέα αμερικανική ηγεσία φαίνεται πως εννοεί τα όσα λέει περί μη αλλαγής συνόρων στην περιοχή και δεν αναζητά προσχήματα για επεμβάσεις. Μάλιστα, για τους περιχαρείς, εξαιτίας της τηλεφωνικής επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο Μπους, παράγοντες της ελληνικής κυβέρνησης, το τηλεφώνημα του... αφεντικού σημαίνει ότι ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος έχει ψηλά στην ατζέντα του την Ελλάδα και αποδέχεται το ρόλο της στην περιοχή.

Η πρωτοβουλία για την τηλεφωνική επικοινωνία ανήκει στον Αμερικανό Πρόεδρο και είχε ως αντικείμενο τόσο την ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα της περιοχής, μεταξύ των οποίων τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όσο και τη συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ και το ενδεχόμενο συνάντησης των δύο αντρών.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρισκόταν δίπλα στον Ελληνα πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, χαρακτήρισε τη συνομιλία εποικοδομητική και ουσιαστική, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει το γεγονός πως «δόθηκε η εικόνα ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν μια πολύ στενή συνεργασία με τη χώρα μας».

Ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του μετά το πέρας της Διυπουργικής επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από την τηλεφωνική επικοινωνία. «Ηταν μια πολύ θερμή και συγκεκριμένη συνομιλία. Αυτό αποτελεί μια πολύ ενθαρρυντική ένδειξη για το επίπεδο που κινούνται οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις από τη νέα αμερικανική ηγεσία», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκρατημένη αισιοδοξία για συμφωνία (2015-03-27 00:00:00.0)
Αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες (2015-02-20 00:00:00.0)
Συνομιλία Μπους - Σημίτη (2003-02-26 00:00:00.0)
Εισβολή Ισραηλινών στη Γάζα και «πυροσβεστικό» εγκώμιο Σαρόν για ΗΠΑ... (2001-10-07 00:00:00.0)
«Συντονίζονται» Αθήνα και Σόφια (2001-03-28 00:00:00.0)
"Λύση" ερήμην του λαού (1997-03-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ