Παρασκευή 13 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για τα κέρδη των μονοπωλίων...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΝΤΑΞΕΙ, ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ και οι πέτρες πως η κυβέρνηση και ιδιαίτερα το υπουργείο Οικονομίας υπάρχει, ζει και αναπνέει για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των τραπεζών και της πλουτοκρατίας.

Γιατί όμως έχουν την ανάγκη να το δηλώνουν τόσο... ωμά, κυνικά και ξεκάθαρα; Οχι πως λένε ψέματα, απλά δημιουργούν απορίες.

Στο εβδομαδιαίο δελτίο της (για παράδειγμα) η Alpha Bank πλέκει το εγκώμιο του υπουργού Οικονομίας, λέγοντας πως «από τα τάρταρα της γενικής απαξίας, προσπαθεί να αποκαταστήσει το κύρος της χώρας».

Κατανοούμε απόλυτα το γιατί τέτοιοι... ύμνοι από τους τραπεζίτες, όταν πρόκειται να λάβουν και άλλες ενισχύσεις μετά τα 150 και βάλε δισεκατομμύρια που έχουν ήδη πάρει, όμως είναι προκλητικοί.

Το μόνο που είναι πραγματικά στα... τάρταρα σήμερα, είναι το επίπεδο ζωής των μισθωτών και των συνταξιούχων. Μάλιστα επιδεινώνεται πολύ περισσότερο από τις τράπεζες που πνίγουν καθημερινά όσους από ανάγκη έχουν πέσει στα «νύχια τους».

ΝΑ... ΠΑΡΗΓΟΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ Ισπανούς για τα μέτρα εξοντωτικής λιτότητας που εξήγγειλε αποφάσισε ο πρωθυπουργός τους Μ. Ραχόι. Τους είπε ότι ευτυχώς για το 2012 η ύφεση θα κινηθεί κοντά στο 0%. Εδώ θα μπορούσε και να γελάσει κανείς...

Μήπως να θυμηθούμε πόσες φορές μας έχουν δώσει νούμερα προβλέψεων για την ύφεση στην Ελλάδα και πόσες φορές διαψεύστηκαν; Προφανώς τα ίδια κάνουν και στην Ισπανία μιας και η πολιτική τους δεν έχει καμία διαφορά σε όλη την Ευρώπη.

Με μνημόνια ή χωρίς, με χρέος ή χωρίς, με έλλειμμα ή χωρίς, είναι ενιαία η επιλογή για τεράστια πτώση της τιμής της εργατικής δύναμης. Μόνο έτσι θα ξεπεράσουν οι πολυεθνικές την κρίση που προκάλεσαν τα υπερκέρδη τους.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ