Τρίτη 14 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ
Απαντά με αίτημα για... «διάλογο»!

Αμεση η αντίδραση των ταξικών δυνάμεων στην απόφαση για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ, που με περιοδείες στους χώρους δουλειάς καλούν τους εργαζόμενους σε αγωνιστική αφύπνιση

Σε ευθεία αντίθεση με την ανάγκη για την άμεση οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων έρχεται η χτεσινή ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), η οποία προσφέρει πολύτιμο χρόνο στην κυβέρνηση να υλοποιήσει με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις την πλήρη ιδιωτικοποίηση και των ΕΛΤΑ. Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ όπως και της «Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων» (ΕΛΒΟ) λήφθηκε την περασμένη Παρασκευή από τη διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων και είναι κομμάτι της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων μιας σειράς δημόσιων επιχειρήσεων (ΕΛΒΟ, ΟΠΑΠ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και άλλα) που στόχο έχει να δημιουργήσει νέους χώρους κερδοφόρας δράσης των μονοπωλίων.

Σε αυτή την πολιτική η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΣΤ -ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΠΑΚ (προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και συσπειρώνει και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ)- απαντά ζητώντας «διάλογο»! Συγκεκριμένα ζητά «διάλογο με την κυβέρνηση για την ανάπτυξη και όχι για το ξεπούλημα του Ταχυδρομείου», μιλά γενικά και αόριστα για «στοχευμένες κινητοποιήσεις» χωρίς να λέει πότε, πού και πώς θα γίνουν, και καλεί να συνεδριάσει «εκτάκτως» (!) σε δέκα μέρες από τώρα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΤ για να επικυρώσει την ομόφωνη απόφασή της.

Επίσης σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους αυτές οι παρατάξεις εμφανίζουν την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ αποσπασματικά και όχι ως απόρροια της συνολικής πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων, συγκαλύπτοντας έτσι τις αιτίες και τους στόχους της, υπονομεύοντας την ανάγκη συντονισμού της δράσης με τους εργαζόμενους στις άλλες ΔΕΚΟ που βρίσκονται στην ίδια μοίρα.

Σε συνελεύσεις καλούν οι ταξικές δυνάμεις

Στην αντίπερα όχθη η «Δημοκρατική Συνεργασία» (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) προχώρησε στην πραγματοποίηση δύο περιοδειών, την Κυριακή και τη Δευτέρα στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι τονίζοντας ότι πρέπει άμεσα οι εργαζόμενοι να οργανώσουν τον αγώνα τους και μοιράζοντας σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ. Επίσης στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΣΤ εκπρόσωπος της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» που την παρακολουθούσε (δεν έχει εκλεγμένο μέλος) πρότεινε να πραγματοποιηθούν άμεσα γενικές συνελεύσεις στα σωματεία, πανελλαδικό συντονισμό των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ και με τις άλλες ΔΕΚΟ, συγκρότηση επιτροπών αγώνα και γενικών συνελεύσεων στους χώρους δουλειάς, οργάνωση κινητοποιήσεων με την αξιοποίηση κάθε μορφής αγώνα. Πρόταση για την οποία οι άλλες παρατάξεις δεν πήραν θέση...

Οι ταξικές δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν νέες περιοδείες αυτές τις μέρες ενώ αναμένεται να προγραμματιστεί άμεσα σύσκεψη για την καλύτερη ενημέρωση των εργαζομένων και την οργάνωση του αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ