Τρίτη 14 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΑΥΡΟ ΚΑΤΑΜΑΥΡΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΠΛΑΣΤΟΣ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ: «Το πολιτικό σύστημα πρέπει να ξεπεράσει τη δειλία του και τις αναστολές του (...) πρέπει να πάρουν επιτέλους τις αποφάσεις τους χωρίς ταμπού και δισταγμούς (...) είναι αναγκαίο να στηριχθούν από τους κυβερνητικούς εταίρους, τους βουλευτές και το κομμάτι της κοινωνίας που δουλεύει σκληρά, πληρώνει φόρους και δεν ανέχεται άλλο το καθισιό και τη σπατάλη ενός τμήματος του Δημοσίου. Αυτό το τμήμα της κοινωνίας θα στηρίξει γενναίες αποφάσεις» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ Η ΣΦΑΓΗ: «Μέτρα που "δαγκώνουν" και οδηγούν στη μείωση των αποδοχών (μισθολογικού κόστους, συντάξεων, επιδομάτων) και στην έξοδο από το Δημόσιο 150.000 υπαλλήλων ως το 2015 καλείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση (...) Μετά την αφαίρεση εισοδημάτων περίπου 12 δισ. ευρώ από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις κατά το 2012 - τη μεγαλύτερη δόση λιτότητας που εφαρμόστηκε ποτέ στη χώρα μας (...) το περιβάλλον είναι δραματικό, τα περιθώρια για την αύξηση των εσόδων μέσω της φορολογίας ανύπαρκτα και έτσι το βάρος πέφτει σε δραματικές αποφάσεις που οδηγούν σε περικοπές κατά βάση μισθών, συντάξεων και κυρίως επιδομάτων (...) προτάθηκε να αυξηθεί ο αριθμός της εφεδρείας σε 40.000 άτομα και να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις σε 25.000 συμβασιούχους (...) στους ΟΤΑ ζητούνται η ανάθεση καθαριότητας των δρόμων και συλλογής απορριμμάτων σε ιδιωτικές εταιρείες (...) στις ΔΕΚΟ (...) ζητούνται νέες συγχωνεύσεις και αύξηση εσόδων στις δημόσιες μεταφορές από τα εισιτήρια (...) Το μεγάλο πλήγμα όμως θα επέλθει με δραστικές περικοπές στο κοινωνικό κράτος και στη δωρεάν περίθαλψη. Η τρόικα προτείνει αύξηση εισιτηρίων στα νοσοκομεία και περικοπές παροχών στους ανασφάλιστους» (στο ΒΗΜΑ).

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΟΛΕΑ: «"Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου στους οικείους του υπηκόου Ιράκ ο οποίος τραυματίσθηκε θανάσιμα από αγνώστους. Δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι η πολιτεία θα είναι αμείλικτη προς όλους τους δράστες εγκληματικών ενεργειών, οποιαδήποτε υποτιθέμενη πρόφαση κι αν βρίσκουν" δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, που ζήτησε από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας την επιτάχυνση των ενεργειών για την ανακάλυψη των δραστών της δολοφονικής επίθεσης» (στα ΝΕΑ).

ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΒΡΕΧΕ; «Οι μοναχοί λένε ότι ήταν θαύμα. Ολη μέρα ο ουρανός ήταν καθαρός(...) τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μοναχοί από διάφορες μονές συγκεντρώθηκαν στη Μονή Χιλανδαρίου και στην προσευχή τους ζήτησαν να βρέξει για να σταματήσει η πυρκαγιά. Και τότε έβρεξε (...) "η Παναγιά έσωσε τελικά το περιβόλι της" έλεγαν οι πατέρες του Αγίου Ορους» (στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ