Παρασκευή 9 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Θα αποφύγουν την εμπλοκή οι γείτονες;

Να μην αποσταλούν στρατιωτικές δυνάμεις για την προστασία των συνόρων της ΠΓΔΜ από τις γειτονικές χώρες, συμφώνησαν χτες σε τηλεφωνική τους επικοινωνία οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και ΠΓΔΜ

«Κανόνες» αναζητούν εναγωνίως οι γειτονικές χώρες της ΠΓΔΜ, οι οποίες ίσως αντιλαμβάνονται ότι οι ΝΑΤΟικοί «σωτήρες» σκοπεύουν να ζητήσουν δυνάμεις από τις χώρες της περιοχής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο αλβανικός επεκτατισμός που εξέθρεψαν.

Χτες ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το Βούλγαρο ομόλογό του κ. Κόστοφ, ενόψει της μετάβασης του Βούλγαρου πρωθυπουργού στα Σκόπια.

«Οι δύο πρωθυπουργοί, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας, συζήτησαν για την κρίση που έχει εκδηλωθεί στη γειτονική χώρα, καθώς και για τους τρόπους αντιμετώπισής της. Εμειναν σύμφωνοι στο σύνολο των πολιτικών πρωτοβουλιών που πρέπει να αναληφθούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο γειτονικό κράτος. Οι προσπάθειες θα πρέπει να είναι κατ` εξοχήν πολιτικές και διπλωματικές».

Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν ότι «θα πρέπει να ανατεθούν στην υπάρχουσα, εκεί, δύναμη της KFOR καθήκοντα για να ελέγξει την κατάσταση στη μεθόριο. Και βεβαίως η όποια δράση θα πρέπει να έχει νομική βάση, η οποία πηγάζει από τις αποφάσεις του ΟΗΕ».

Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης, συμφώνησαν ότι «στο πλαίσιο της προσπάθειας να αντιμετωπιστεί η κρίση δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνεται η αποστολή στρατευμάτων από γειτονικές χώρες στη βάση διμερούς συνεννόησης και συμφωνίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ