Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Κατολίσθηση σε χρυσωρυχείο της αραιοκατοικημένης βορειοανατολικής περιοχής της ΛΔ Κονγκό Πανγκόγκι προκάλεσε, χτες, το θάνατο σε τουλάχιστον 60 εργαζόμενους σε βάθος 100 μέτρων από την επιφάνεια της γης.

ΣΑΡΑΓΕΒΟ.-- Στην αντικατάσταση του υπουργού Εξωτερικών της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Ζλάτκο Λαγκουμτζίγια, επιμένει ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Μίλοραντ Ντόντικ, τονίζοντας ότι η Βοσνία «δεν μπορεί να επιβιώσει» και ότι η σερβική οντότητα θα προωθήσει σχέδια για την ανεξαρτητοποίησή της.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Το αρμόδιο για το Κοσσυφοπέδιο γραφείο της σερβικής κυβέρνησης διαμαρτυρήθηκε για τη βάρβαρη επίθεση κατά 65χρονου Σέρβου στο προτεκτοράτο και κατηγόρησε τις αποστολές ΟΗΕ και ΕΕ στην περιοχή ότι ενθαρρύνουν την άσκηση βίας.

ΚΑΪΡΟ-- Ισλαμική οργάνωση που δρα στη βόρεια Χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο κοντά στη μεθόριο με το Ισραήλ προειδοποίησε προχτές με αντίποινα τον αιγυπτιακό στρατό καλώντας τον να σταματήσει τις «αιματηρές επιχειρήσεις». Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε χτες πως στην Αίγυπτο θα μεταβεί την επόμενη βδομάδα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για παροχή δανείου περίπου 4,8 δισ. δολαρίων από το Ταμείο στη χώρα.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Η Αυστραλία ενδέχεται να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα απαγορεύσει εντελώς το κάπνισμα και την πώληση τσιγάρων, μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να επιτρέψει στην κυβέρνηση να επιβάλει στις καπνοβιομηχανίες την κυκλοφορία των τσιγάρων τους σε ομοιογενή πακέτα που θα φέρουν μόνο τις γνωστές προειδοποιήσεις για τις δυσμενείς συνέπειες του καπνίσματος.

NEO ΔEΛΧΙ.-- Εργάτες από βορειοανατολικές επαρχίες της Ινδίας, που δουλεύουν στη νοτιοδυτική πόλη Μπάνγκαλορ, εγκαταλείπουν μαζικά την πόλη λόγω φημών ότι θα γίνουν στόχος βίαιης επίθεσης στο πλαίσιο αιματηρών συγκρούσεων στο ΒΑ κρατίδιο Ασάμ ανάμεσα σε ντόπιες φυλές και μουσουλμάνους από το Μπαγκλαντές.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Οι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) άφησαν ελεύθερο την Τρίτη τον βουλευτή του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Χουσεΐν Αϊγκούν, δύο μέρες μετά την απαγωγή του στην επαρχία Τούτζελι, μετέδωσε το πρακτορείο «Anadolu». Πρόκειται για πρώτη φορά από το 1984 που το ΡΚΚ απάγει μέλος του Κοινοβουλίου, ενώ η ενέργεια αυτή έρχεται μετά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης πως στρατιώτες έχουν σκοτώσει έως και 115 αντάρτες.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Τουλάχιστον 41 νεκροί και περισσότεροι από 100 τραυματίες είναι, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, τα θύματα των επιθέσεων που σημειώθηκαν χτες σε διάφορες πόλεις του Ιράκ, με τις αιματηρότερες στη συνοικία Χουσεϊνίγια της Βαγδάτης και στην πόλη Ντακούκ της επαρχίας Κιρκούκ.

ΣΙΑΤΛ.-- Μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται στην πολιτεία Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, έχοντας κάψει μέχρι στιγμής 70.000 στρέμματα γης και τουλάχιστον 60 σπίτια, ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι που θα πνέουν και τις επόμενες ώρες δε δίνουν πολλές ελπίδες για γρήγορη κατάσβεση.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Την ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στη θάλασσα Μποχάι, στο δυτικό τμήμα της Κίτρινης Θάλασσας και στο οικόπεδο Qinhuangdao 29-2 ανακοίνωσε η κινεζική πετρελαϊκή εταιρεία «China National Offshore Oil Corp.» (CNOOC), σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο «Xinhua».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2018-11-01 00:00:00.0)
Κύμα βομβιστικών επιθέσεων (2013-01-17 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2009-05-06 00:00:00.0)
ΟΗΕ: «Κρίσιμο τρίμηνο» για ξέσπασμα εμφυλίου (2006-09-21 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις... (1998-05-05 00:00:00.0)
Προς εκτόνωση της έντασης (1996-04-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ