Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερευνα για τις δηλώσεις Ρουμελιώτη

Ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων Γ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη κατέθεσε χτες ο Π. Ρουμελιώτης. Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατέθεσε στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε με αφορμή τις δηλώσεις του στη «New York Times», σύμφωνα με τις οποίες το «πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης» που αποφάσισαν η τότε κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ, ήταν εξαρχής καταδικασμένο σε αποτυχία.

Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστώσει αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα κακουργήματα, όπως η απιστία, και εγκλήματα σε βάρος της εθνικής οικονομίας. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο Π. Ρουμελιώτης επανέλαβε τους ισχυρισμούς του. Η έρευνα θα συνεχιστεί με κλήση και άλλων μαρτύρων.

Με στόχο εξάλλου να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από την πραγματική αιτία των βάρβαρων μέτρων και να παρουσιάσει τα μνημόνια σαν αποτέλεσμα δολοπλοκίας και προσωπικών συμφερόντων, η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατέθεσε χτες αίτημα για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, η οποία θα διερευνήσει «τις συνθήκες και τις ευθύνες υπαγωγής της χώρας στο Μνημόνιο» το Μάη του 2010.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ