Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Νέα χαράτσια και αποκλεισμοί για το λαό

Αντίθετο δήλωσε το ΚΚΕ στη μεταφορά αρμοδιοτήτων από τα Μονομελή Πρωτοδικεία στα Ειρηνοδικεία

Η κυβέρνηση όχι μόνο δυσκολεύει κι άλλο την προσφυγή του λαού στη Δικαιοσύνη, αλλά ταυτόχρονα, με τα συνεχή δικαστικά χαράτσια, τον αποκλείει από αυτή τη δυνατότητα.

Αυτή την επισήμανση έκανε χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, καταψηφίζοντας τη ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τη μετάθεση στην 1η Μάρτη του 2013 της εφαρμογής του ισχύοντος νόμου για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από τα Μονομελή Πρωτοδικεία στα Ειρηνοδικεία.

Η ρύθμιση συζητήθηκε ως αυτοτελές νομοσχέδιο και αναμένεται στην επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής. Υπέρ της ρύθμισης τάχθηκαν τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση. Εκφράζοντας τη διαφωνία του ΚΚΕ, ο Γ. Γκιόκας επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να επιβαρυνθούν περισσότερο τα Ειρηνοδικεία», τονίζοντας ότι το ΚΚΕ διαφωνεί συνολικά με το κυβερνητικό σκεπτικό αφού «η ουσία είναι η λογική των αλχημειών, των τρικ και της μεταφοράς αρμοδιοτήτων».

Υπενθύμισε πως «τα Ειρηνοδικεία είναι ήδη σε μεγάλο βαθμό επιβαρυμένα», αφού υφίσταται μία συγκεκριμένη «κοινωνική πραγματικότητα που εξαναγκάζει πολλούς εργαζόμενους να προσφύγουν στα δικαστήρια. Πολύ μεγάλο μέρος είναι διαφορές των υπερχρεωμένων νοικοκυριών σε τράπεζες».

Ειδικά για την προτεινόμενη ρύθμιση, ο Γ. Γκιόκας είπε πως «η παράταση που ζητείται δεν θα λύσει το πρόβλημα. Θα το επιδεινώσει ακόμη περισσότερο. Το Μάρτη του 2013 η κατάσταση θα είναι ακόμη χειρότερη». Τέλος, με αφορμή το νομοσχέδιο ο βουλευτής του ΚΚΕ εξέφρασε «την ριζική διαφωνία στον τρόπο με τον οποίο και η προηγούμενη και η σημερινή κυβέρνηση διαχειρίζονται το ζήτημα της απονομής δικαιοσύνης. Χαρατσώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά»... Ετσι - συνέχισε - «η δικαιοσύνη γίνεται δυσπρόσιτη γι' αυτούς» και απαίτησε «να υπάρξει δραστική μείωση των δικαστικών εξόδων», αφού «δεν πρέπει ο φτωχός κόσμος να μην μπορεί να έχει πρόσβαση» και παράλληλα «να καλυφθούν όλες οι οργανικές θέσεις σε δικαστικό προσωπικό, διαφορετικά το πρόβλημα θα οξυνθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ