Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΝ

ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ: «Ασφαλώς τα μέτρα θα γονατίσουν κι άλλο την κοινωνία χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα φέρουν αποτέλεσμα, όπως δεν έφεραν και τα προηγούμενα. Αλλά είναι η τελευταία ζαριά» (στα ΝΕΑ).

ΚΑΜΙΑ ΑΣΠΙΔΑ: «Μια ασπίδα στις απαιτήσεις των δανειστών για νέα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ επιχειρεί να υψώσει η κυβέρνηση ώστε να μετριαστούν οι ήδη αναπόφευκτες μειώσεις στις συντάξεις και τα κοινωνικά δικαιώματα» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ: «Σε κατήφορο χωρίς τελειωμό έχει περιέλθει η βιομηχανική παραγωγή και μεταποίηση στη Βόρεια Ελλάδα (...) Για την αντιστροφή αυτού του κλίματος (...) ο ΣΒΒΕ ζητεί την επιδότηση της εργασίας με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών σε ποσοστό 30%» (στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

ΠΟΙΟΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ; «Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι υπεύθυνοι αυτοαπασχολούμενοι και υγιείς πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι πολλά από τα επώδυνα μέτρα δεν θα ήταν αναγκαία αν περιοριζόταν στοιχειωδώς η φοροδιαφυγή. Οι φοροφυγάδες (...) ευθύνονται πολύ περισσότερο από την Μέρκελ για τα δεινά της χώρας» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΘΡΑΣΟΣ: «Περίπου 740.000 άνεργοι δεν παίρνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ (...) Μπορεί να ακουστεί σκληρό αλλά θα το πούμε. Εκείνοι που θα μπουν στην εφεδρεία θα παίρνουν τουλάχιστον το 65% του μισθού. Οι 740.000 άνεργοι τι παίρνουν; Αναλογίστηκε άραγε κανείς πόσο σκανδαλώδης είναι η διαφορετική μεταχείριση των πολιτών;» (στο ΕΘΝΟΣ).

Σάμια Γιουσούφ Ομάρ: «Σομαλή αθλήτρια που έτρεξε στην κούρσα των 200 μέτρων στους Ολυμπιακούς του 2008 (...) πνίγηκε προσπαθώντας να φτάσει στην Ιταλία με ένα σκάφος γεμάτο μετανάστες (...) Το BBC μετέδωσε χθες πως η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Σομαλίας επιβεβαίωσε το θάνατο της Σάμια» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ