Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ «ΝΕΑ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ»
Αφήνει ανέγγιχτη τη ρίζα του προβλήματος

Στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή συζητήθηκε χτες η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ «για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών», η οποία περιέχει κατά κανόνα διαχειριστικές προτάσεις και δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα στη ρίζα του.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος στην τοποθέτησή του, τόνισε ότι η συζητούμενη πρόταση νόμου δεν είναι θαρραλέα και το αποτέλεσμα για τα λαϊκά νοικοκυριά θα είναι πολύ περιορισμένο, γιατί δεν έχουμε να κάνουμε επί της ουσίας για πραγματική «Σεισάχθεια». Επίσης, σημείωσε, είναι και περιοριστική, αφού πιάνει μόνο νοικοκυριά και αφήνει απ' έξω τους επαγγελματίες και τα φτωχά αγροτικά νοικοκυριά.

Θα μπορούσαμε, είπε, με επιφυλάξεις να ψηφίσουμε άρθρα της πρότασης, αλλά δεν μπορούμε να πούμε «ναι» επί της αρχής. Υπάρχουν, τόνισε, μια σειρά διαπιστώσεις με τις οποίες δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε, όπως ότι «η οικονομική δραματικότητα που βιώνει η κοινωνία». Εμείς λέμε ότι δεν τη βιώνει όλη η κοινωνία, τόνισε ο Ν. Καραθανασόπουλος και πρόσθεσε ότι υπάρχουν και εκφράσεις που βγάζουν από το κάδρο τους υπεύθυνους, όπως ότι «υπάρχει σύγχυση στην αγορά εργασίας».

Δεν είναι σύγχυση, τόνισε, αλλά πολιτική συγκεκριμένη, που στοχεύει στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ