Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΙΟΙ

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: «Ερευνα της ασφαλιστικής εταιρίας ΑΧΑ στη Μεγάλη Βρετανία διαπιστώνει ότι ένα 32% των ευκατάστατων ανθρώπων που ανήκουν στην μικρομεσαία τάξη και πλησιάζουν στην συνταξιοδότηση έχει στραφεί σε φθηνότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ για τις αγορές των βασικών τροφίμων όπως γάλα και ψωμί (...) σύμφωνα με την ίδια έρευνα ένα στα δέκα μικρομεσαία νοικοκυριά έχει σταματήσει να πληρώνει εγκαίρως τους λογαριασμούς και περίπου τα μισά ξοδεύουν λιγότερα σε φυσικό αέριο, ηλεκτρικό ρεύμα και βενζίνη» (στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ: «Η επίσημη έρευνα στα ασφαλιστικά ταμεία κατέδειξε ότι περίπου 11.000 συμπολίτες μας ελάμβαναν παρανόμως τις συντάξεις πεθαμένων συγγενών τους (...) Γεγονός που αν μη τι άλλο επιβάλλει τη διεκδίκηση των χρημάτων που παρανόμως εισπράχθηκαν, αλλά και τον ποινικό κολασμό των υπευθύνων. Και βεβαίως οφείλουμε άπαντες να αντιληφθούμε ότι η φθορά είναι γενικευμένη. Φέρουν και οι πολίτες ευθύνη για το κατάντημα της χώρας. Δεν είμαστε όλοι εμείς άμοιροι ευθυνών. Δεν φταίει μόνο το κράτος, τα κόμματα, οι πολιτικοί και οι διεφθαρμένοι υπάλληλοι. Αλλωστε το ταγκό θέλει πάντα δύο...» (στο ΒΗΜΑ).

ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΨΕΜΑ: «Την εφαρμογή των νέων αυξημένων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (...) εξετάζει η κυβέρνηση (...) πρόκειται για ένα μέτρο - βόμβα το οποίο αναμένεται να ωθήσει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους να κάνουν αίτηση συνταξιοδότησης (...) αυτός είναι και ο στόχος της κυβέρνησης» (στα ΝΕΑ).

ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ: «Ο ελληνικός λαός πλέον έχει στα χέρια του δύο διαμετρικά αντίθετα πολιτικά σχέδια, δύο προτάσεις εξουσίας: 'Η το μνημόνιο ή το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ που ακυρώνει το μνημόνιο και θέτει τη βάση της ανασυγκρότησης, σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα» (στην ΑΥΓΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ