Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
«Δουλεύει» την προπαγάνδα της επόμενης μέρας

Παρουσιάζει τα μέτρα σαν «παρένθεση» στο πρόγραμμα της συγκυβέρνησης, την οποία επιχειρεί να εξωραΐσει

Καθώς πλησιάζει η ώρα της ανακοίνωσης του νέου σφαγιασμού μισθών, συντάξεων και δικαιωμάτων του λαού, η ΔΗΜΑΡ τον κοροϊδεύει κατάμουτρα, λέγοντας ότι δίνει τάχα μάχη για να ...περισώσει ό,τι μπορεί! Αδυνατώντας, βεβαίως, να κρύψει την πραγματικότητα, ο εκπρόσωπός της Α. Παπαδόπουλος παραδέχεται ότι «τα μέτρα θα είναι επώδυνα, ωστόσο επιβάλλεται να τα πάρουμε».

Απογειώνοντας τον εμπαιγμό και δίνοντας νέες διαστάσεις στην προσπάθεια καλλιέργειας αυταπατών στο λαό, πρόσθεσε μιλώντας στο «ΣΚΑΪ», ότι αν η τρόικα παραμείνει «δύσκαμπτη», τότε ο πρωθυπουργός θα πρέπει να επικοινωνήσει με όσους ...εκπροσωπεί η τρόικα, «με την κ. Μέρκελ, με τον κ. Ολάντ ή ακόμα με την κ. Λαγκάρντ να εξηγήσει κάποια πράγματα, επικαλούμενος και ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να αντέξει»! Πέραν όλων των άλλων, η ΔΗΜΑΡ εκφράζει και την αγωνία συνολικά του συστήματος για τη σταθερότητά του, μπροστά στις λαϊκές αντιδράσεις που προκαλούν τα μέτρα.

«Δουλεύοντας» από τώρα πλευρές της προπαγάνδας που θα αναπτύξει η ΔΗΜΑΡ την επομένη της ψήφισης των μέτρων, για να αμβλύνει την αγανάκτηση του λαού, ο Α. Παπαδόπουλος πρόσθεσε: «Αφού κλείσει το πακέτο των μέτρων πρέπει (...) να έρθει άμεσα το φορολογικό, το αναπτυξιακό. Ολη αυτή η συζήτηση γύρω από τα μέτρα είναι η καταστροφή της κυβέρνησης, πρέπει να ξεκινήσει να λειτουργεί από εδώ και πέρα κανονικά ως μια κυβέρνηση ποικίλης ύλης και όχι μονοθεματική».

Είναι εμφανής η προσπάθεια της ΔΗΜΑΡ να εξωραΐσει την εικόνα της συγκυβέρνησης, υπονοώντας ότι το φορολογικό και το αναπτυξιακό της πρόγραμμα είναι φιλολαϊκό, σε αντιδιαστολή με τα μέτρα που τώρα προωθεί, άρα ο λαός πρέπει να της δώσει ανοχή και χρόνο.

Σε ό,τι αφορά τις διαφωνίες στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε πως δε θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά όσοι καταψηφίσουν θα πρέπει να σκεφτούν την παραμονή τους στο κόμμα, ενώ τους συνέστησε «να είναι περισσότερο προσεκτικοί και να έχουν αίσθηση μεγεθών και μέτρων» όταν αναφέρονται στον πρόεδρο του κόμματος Φ. Κουβέλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ