Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
Βλέπουν επέκταση της κρίσης στην Ευρωζώνη

Βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης και ταυτόχρονα αύξηση της κερδοφορίας τμημάτων του κεφαλαίου, προβλέπει ο αμερικάνικος τραπεζικός όμιλος JP Morgan Asset Management, στην Οικονομική του Ανασκόπηση. Στα βασικά σημεία του κειμένου, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι η προοπτική της οικονομίας εξακολουθεί να επιδεινώνεται, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, αλλά οι προβλέψεις για τα κέρδη το 2013 εξακολουθούν να είναι υπερβολικά υψηλές, έως και κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες!

Ο αμερικανικός οίκος, ο οποίος επιχειρεί να παρέμβει στη διαχείριση της κρίσης στην Ευρωζώνη, ισχυρίζεται ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ, συνιστά ένα «ολοκληρωμένο σχέδιο, ικανό να εξαλείψει τον κίνδυνο διάσπασης του ευρώ, εάν υλοποιηθεί». Διαπιστώνει ακόμα ότι «αυτή τη στιγμή η ύφεση σαφώς επεκτείνεται από την περιφέρεια προς τον πυρήνα» της Ευρωζώνης.

Σε άλλη έκθεση της Pimco, του μεγαλύτερου «κεφαλαίου» διαχείρισης ομολόγων παγκόσμια, αναφέρεται ότι ειδικά για την Ελλάδα, πρέπει να ληφθεί μια μεγάλη απόφαση, όπως το αν η χώρα μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη ή θα πρέπει να αποχωρήσει. Η έκθεση προβλέπει πως η Ευρωζώνη θα υπάρχει ακόμη σε τρία χρόνια. Για τις ΗΠΑ αναμένει ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ 1% - 1,5% τους επόμενους 12 μήνες και για την Ευρώπη επιβράδυνση 1 έως 1,5%. Η Κίνα αναμένεται να «τρέξει» με ρυθμό 6% - 7%, ενώ για την παγκόσμια οικονομία προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 2% - 2,5%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ