Τετάρτη 14 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - «MOTOROLA»
Νέο κύμα απολύσεων!

ΣΙΚΑΓΟ.-

«Χτυπημένη από το χαμηλό επίπεδο κερδών και την ταυτόχρονη μείωση των πωλήσεων τη στιγμή που η οικονομία τόσο των ΗΠΑ, όσο και το διεθνές περιβάλλον δείχνουν σαφέστατα σημάδια "υπερκόπωσης"», η εταιρία «Motorola Inc.» ανακοίνωσε χτες την περικοπή ακόμη 7.000 θέσεων εργασίας από το τμήμα της κινητής τηλεφωνίας.

Πρόκειται για την ευρύτερη κίνηση μείωσης προσωπικού από τη στιγμή που η «Motorola Inc.» ανακοίνωνε τον περασμένο Δεκέμβρη το γιγάντιο πρόγραμμά της για περικοπή του κόστους λειτουργίας και τη συνακόλουθη περικοπή θέσεων εργασίας. Οπως διευκρίνισε χτες η εταιρία, οι απολύσεις αυτές θα γίνουν μέχρι το καλοκαίρι, χωρίς όμως να προσδιορίζονται οι επιμέρους τομείς όπου θα λάβουν χώρα οι περικοπές, αλλά τονίζεται ότι οι περικοπές θα επηρεάσουν τις λειτουργίες των κατασκευαστικών, σχεδιαστικών αλλά και διοικητικών τμημάτων της επιχείρησης σε όλο τον κόσμο.

Η γιγάνταια πολυεθνική εταιρία υψηλής τεχνολογίας, με έδρα το Σάουσμπουργκ της Πολιτείας Ιλινόις, ήδη στο πέρασμα αυτών των τριών μηνών έχει ανακοινώσει την απόλυση 16.000 εργαζομένων, ενώ μόλις τεθεί σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα απολύσεων «στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της εταιρίας προκειμένου να γίνει εκ νέου ανταγωνιστική», η εργατική δύναμη θα μειωθεί συνολικά σε περίπου 133.000, από 156.000 που αριθμούσε μόλις τον περασμένο Δεκέμβρη. Υπενθυμίζεται, ότι και δύο χρόνια πριν, το 1998, είχε προχωρήσει σε απολύσεις 20.000 εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ