Τετάρτη 14 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
«Ασπιρίνες» για θεραπεία «καρκίνου»...

ΑΓΚΥΡΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-«Διορθωτική» πορεία ακολούθησε το τουρκικό Χρηματιστήριο μετά την ανακοίνωση από τον κυβερνητικό υπουργό Φαρούκ Μπαλ ότι τρεις κρατικές τράπεζες ενοποιούνται και θα διοικούνται από ενιαίο όργανο, κάτι που αποτελεί μια πρόγευση του νέου προγράμματος του «τσάρου» της τουρκικής οικονομίας Κεμάλ Ντερβίς. Μετά από πτώση 9% τη Δευτέρα και 6% ως χτες το μεσημέρι, ο δείκτης ΙΚΜΒ του ΧΑΚ εμφάνισε μια άνοδο κάπου 4%, κλείνοντας τελικά με πτώση 1,9%.

Οι τρεις κρατικές τράπεζες συνολικά έχουν ζημίες 20 δισ. δολαρίων και πολλοί αναλυτές θέτουν αμφιβολίες σχετικά με το κατά πόσον η κοινή διοίκησή τους θα επιλύσει τα προβλήματά τους.

Το «σίριαλ» σχετικά με την παρουσίαση του νέου οικονομικού προγράμματος παρατάθηκε χτες, με τον Ντερβίς να ζητά «υπομονή» από κάθε ενδιαφερόμενο. Ωστόσο, ο χρόνος είναι κάτι που η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει...

Στο μεταξύ μια ευρεία συμμαχία εργατικών συνδικάτων της Τουρκίας προαγγέλλει παντουρκική απεργία για τις 14 Απρίλη, ζητώντας εξίσωση των μισθών με τον πληθωρισμό - που αναμένεται να φτάσει το 45% φέτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ