Τρίτη 9 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εστειλε αστυνομία και στο «Δρομοκαΐτειο»

Για να διαλύσει την κινητοποίηση των εργαζομένων στο ψυχιατρείο

Σε επίδειξη αυταρχισμού απέναντι και στους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων προχώρησε χτες η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ: η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις εργαζόμενους του «Δρομοκαΐτειου» ψυχιατρείου με κατηγορία για... «παράνομες οικοδομικές εργασίες».

Η γελοία αυτή κατηγορία αποδόθηκε σε εργαζόμενους δημόσιου νοσοκομείου, που έκαναν χτες κινητοποίηση για τις τρομακτικές περικοπές και τις ελλείψεις προσωπικού και επειδή έκτισαν συμβολικά με τσιμεντόλιθους την πύλη του ψυχιατρείου. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι διέλυσαν βίαια την κινητοποίηση των εργαζομένων στην πύλη του νοσοκομείου, χτυπώντας, κλωτσώντας και σπρώχνοντας τους εργαζόμενους. Οι συλληφθέντες (ανάμεσά τους και μέλη της διοίκησης του σωματείου) μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου.

Αντιδρώντας στον αυταρχισμό και στη βία οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποίησαν πορεία στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ από την πρώτη στιγμή, βρέθηκαν κοντά τους εκπρόσωποι μαζικών φορέων της περιοχής. Ανάμεσά τους και ο Μιχάλης Σελέκος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χαϊδαρίου, ο οποίος καταδίκασε τις συλλήψεις τονίζοντας ότι ο αυταρχισμός δεν θα κάμψει τη λαϊκή οργή. Τελικά οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί υλοποίηση της πυγμής που επιχείρησε να δείξει από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος απέναντι στις λαϊκές αντιδράσεις για τη σύνθλιψη των υπηρεσιών Υγείας με τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων. Απαντώντας σε Επερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ υποστήριξε ότι δεν πρέπει να «ευνοούνται ακραίες εκδηλώσεις όπως καταλήψεις γραφείων, νοσοκομείων ή του ίδιου του υπουργείου».

Πηγές από το περιβάλλον του υπουργού Υγείας υποστήριζαν χτες ότι την εντολή για την επέμβαση έδωσε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Την ίδια απάντηση έδωσε και η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, η οποία μάλιστα δικαιολόγησε την επέμβαση χαρακτηρίζοντας το συμβολικό κτίσιμο ως ...παραβατική πράξη.

Καταδικάζουν τον αυταρχισμό

Την καταστολή και τον αυταρχισμό της συγκυβέρνησης καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ. «Στην κρατική υποχρηματοδότηση, τονίζει, απαντάμε με κλιμάκωση των αγώνων για να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών, Ελλήνων και μεταναστών. Για να πληρώσει εξ ολοκλήρου για την υγεία το κράτος και η εργοδοσία. Για πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Επίσης η ΕΕ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με ανακοίνωσή της «καταγγέλλει τον αυταρχισμό της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ