Τρίτη 9 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Δουλειά για όλους - μόρφωση - υγεία»

Δυναμική συγκέντρωση φοιτητών - σπουδαστών

«Εργάτη, κάνε υπόθεση δική σου, το μέλλον και τη μόρφωση που θα έχει το παιδί σου», ήταν ένα από τα πολλά συνθήματα που φώναξαν, χτες, στο κέντρο της Αθήνας οι φοιτητές και οι σπουδαστές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και έστειλαν μήνυμα: «Αγώνας - ρήξη - ανατροπή, η Ιστορία γράφεται με ανυπακοή».

Ο ομιλητής της συγκέντρωσης, Ιάσων Φανός, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ, κατήγγειλε την «επιχείρηση εκφοβισμού του λαού απ' την τρικομματική κυβέρνηση», τονίζοντας πως «απάντηση πρέπει να πάρουν από τις χιλιάδες εργατών, χιλιάδων λαού που θα διαδηλώσουν στη 1 μ.μ. στην Ομόνοια, ενάντια στα βάρβαρα μέτρα». Μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Απορρίπτουμε τα μέτρα σας και τα μνημόνιά σας. Είναι για να σωθεί η πλουτοκρατία και όχι ο λαός και τα παιδιά του». «Δε συμβιβαζόμαστε», συμπλήρωσε, «με ένα μέλλον στην ανεργία ή με μισθούς - χαρτζιλίκι 400 ευρώ. Δε δεχόμαστε να γίνουμε πελάτες σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ - επιχειρήσεις».

Μετά την ομιλία οι φοιτητές και οι σπουδαστές έκαναν δυναμική πορεία, μαζί με τα συνδικάτα και τις λαϊκές επιτροπές, και τα συνθήματα δυνάμωσαν («Δουλειά για όλους, μόρφωση, υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» κ.ά ), ενώ τον «παλμό» έδιναν τα τύμπανα, μπροστά από το κεντρικό πανό. Αποφάσεις για τη συγκέντρωση είχαν πάρει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜ Πολυτεχνείου και ΕΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ