Τρίτη 9 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Διαδήλωσαν στα γραφεία της ΕΕ

Οι συνταξιούχοι έξω από τα γραφεία της ΕΕ
Οι συνταξιούχοι έξω από τα γραφεία της ΕΕ
«Η πορεία προορίζεται για τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και εκεί θα πάμε»!

Αυτή τους την απόφαση έκαναν πράξη οι συνταξιούχοι που για πάνω από τρεις ώρες διαδήλωσαν στους δρόμους της Αθήνας πραγματοποιώντας μια μαζική και μαχητική πορεία που κατέληξε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου έγιναν σύντομοι χαιρετισμοί.

«Μαζί με τους εργάτες και όλο το λαό δίνουμε απάντηση στον καπιταλισμό», «Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη», ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι συνταξιούχοι πορευόμενοι προς την ΕΕ.

Στο ύψος της Β. Σοφίας είχε στηθεί το γνωστό σκηνικό με δυο κλούβες των ΜΑΤ να κόβουν το δρόμο και πλήθος από άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας. Οι συνταξιούχοι απαίτησαν σε όλους τους τόνους να αποχωρήσουν οι κλούβες και τα ΜΑΤ από το δρόμο για να φτάσουν στον προορισμό τους. Παράλληλα. όπως ανακοινώθηκε από την ντουντούκα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με παρέμβασή της στον υπουργό Δημόσιας Τάξης ζήτησε να ανοίξει ο δρόμος. Τελικά, οι διαδηλωτές πέρασαν συγκροτημένα και ταυτόχρονα από αριστερά και δεξιά (στα δυο πεζοδρόμια της Β. Σοφίας) από τις κλούβες. Με βήμα σταθερό, χειροκροτήματα και συνθήματα έφτασαν έξω από τα γραφεία της ΕΕ. Εξω από τη Βουλή όπως και μπροστά από τα γραφεία της ΕΕ έκαψαν συμβολικά την σημαία της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ