Τρίτη 9 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Ενώθηκαν σε διαδήλωση καλώντας σε λαϊκή οργάνωση

Με μια μαχητική και μαζική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας κορυφώθηκε η χτεσινή ολοήμερη αγωνιστική δράση που οργάνωσαν πρωτοβάθμια συνδικάτα, συνταξιουχικά σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

«Κυκλώνοντας» όλο το κέντρο της Αθήνας με τα αγωνιστικά τους συνθήματα και τις συγκεντρώσεις που οργάνωσαν αντίστοιχα σε Ομόνοια, Κάνιγγος και Προπύλαια, πρωτοβάθμια συνδικάτα, Λαϊκές Επιτροπές και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών «έσμιξαν» το απόγευμα στα Χαυτεία, όπου συγκρότησαν μια κοινή διαδήλωση προς το Σύνταγμα, με συνθήματα όπως: «Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση παντού να 'ρθουν τα πάνω κάτω»! Το σύνθημα είχαν δώσει από το πρωί με τη δυναμική τους κινητοποίηση τα συνταξιουχικά σωματεία.

Στη διαδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης και Θανάσης Παφίλης, αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Οι χτεσινές αγωνιστικές παρεμβάσεις απηύθυναν στα λαϊκά στρώματα κάλεσμα οργάνωσης καταρχήν στους τόπους δουλειάς, αλλά και σε κάθε γειτονιά, ενάντια στο σύνολο της πολιτικής που έχει πτωχεύσει το λαό για να σωθεί το κεφάλαιο. Αποτύπωσαν την ανάγκη να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά για να δυναμώνει ο αγωνιστικός συντονισμός εργατών - αυτοαπασχολουμένων - φτωχών αγροτών - νέων και γυναικών από τα λαϊκά στρώματα, σε πόλεις και χωριά. Να οργανώνεται αποφασιστικά η κοινή αγωνιστική δράση που θα αποκαλύπτει πόσο καταστροφική είναι για όλο το λαό η πολιτική που υπηρετεί τα μονοπώλια. Να σταθεροποιηθεί η ολόπλευρη παρέμβαση για την προστασία των λαϊκών στρωμάτων από την εξαθλίωση, συσπειρώνοντας ταυτόχρονα δυνάμεις σε κατεύθυνση ρήξης με τα μονοπώλια.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις όπως το Ηράκλειο της Κρήτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ