Τρίτη 9 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
Να ξεσηκώσουμε κάθε τόπο δουλειάς!

Την ανάγκη να δυναμώσει η οργάνωση των εργατών σε κάθε τόπο δουλειάς ανέδειξε η συγκέντρωση που οργάνωσαν χτες το απόγευμα στην Ομόνοια, πρωτοβάθμια κλαδικά συνδικάτα. Τα συνδικάτα κάλεσαν όχι μόνο στη σημερινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στη 1 το μεσημέρι, αλλά και σε ένταση της δουλειάς για να πετύχει η νέα γενική απεργία.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, μιλώντας στη συγκέντρωση των συνδικάτων στην Ομόνοια, επισήμανε ακριβώς την ανάγκη «να ξεσηκώσουμε και τον πιο μικρό χώρο εργασίας, να σηκώσουμε ανάστημα σε κάθε τόπο δουλειάς, απ' τα κάτω, με συσκέψεις, συνελεύσεις». Και υπογράμμισε: «Δίνουμε το δικό μας σύνθημα ξεσηκωμού, υψώνουμε το δικό μας ανάστημα απέναντι στα άγρια μέτρα».

Αμέσως μετά αρχίζει η πορεία. Μπροστά το πανό του Συνδικάτου Επισιτισμού: «Κάτω τα χέρια από το λαϊκό εισόδημα». Τα συνθήματα δε σταματούν ούτε λεπτό: «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» και «Ταξικοί αγώνες οργάνωση παντού αυτός είναι ο φόβος του κάθε αφεντικού», κυριαρχούν.

Μπροστά από το υπουργείο Εργασίας οι διαδηλωτές διαμήνυσαν πως η νέα επίθεση σε μισθούς και Συμβάσεις δε θα περάσει: «Βρούτση Γιαννάκη της τρόικας τσιράκι», ακούγεται το σύνθημα. Η πορεία συνεχίζεται και καταλήγει στο Σύνταγμα.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ