Τρίτη 9 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκρηξη σε τουριστικό σκάφος με έναν νεκρό

Ενας νεκρός και 6 τραυματίες είναι ο απολογισμός έκρηξης που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο το απόγευμα στο επιβατηγό - τουριστικό σκάφος «EVA» κατά την είσοδο στο λιμάνι του Μανδρακίου της Κω. Νεκρός είναι ο 51χρονος καπετάνιος, ο οποίος σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ήταν και πλοιοκτήτης του σκάφους.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας το τουριστικό σκάφος μετέφερε 28 επιβάτες (26 αλλοδαπούς και δύο Ελληνες), ενώ ως πλήρωμα δίνει επίσημα αποκλειστικά και μόνο τον καπετάνιο. Οταν το σκάφος επέστρεφε από το περιηγητικό του ταξίδι, κατά την είσοδό του στο λιμάνι πυροδοτήθηκε ο μηχανισμός εκτόξευσης βεγγαλικών (κανονάκι) με αποτέλεσμα, από άγνωστη αιτία, να σημειωθεί έκρηξη και τα θραύσματα να βρουν τον καπετάνιο στο λαιμό και στην καρδιά και να τραυματιστούν 6 επιβάτες, ανάμεσα στους οποίους και δύο παιδιά. Το σκάφος κατάφερε να το βάλει στο λιμάνι ένας συγγενής του καπετάνιου απόφοιτος Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν περίπου ένα χρόνο στη Βουλή ψηφίστηκε νόμος της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. ο οποίος ανάμεσα στα προνόμια που προέβλεπε για τους ιδιοκτήτες των τουριστικών σκαφών αναψυχής (π.χ. νέες φοροαπαλλαγές) ήταν ότι μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς να έχουν συγκροτημένο πλήρωμα, παρά το γεγονός ότι μεταφέρουν δεκάδες επιβάτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ