Τρίτη 23 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Την επιθυμία του για πραγματικότητα

Παπαγεωργίου Βασίλης

Την επιθυμία του πραγματικότητα επιχειρεί να κάνει προφανώς, ο αρθρογράφος των ΝΕΩΝ Δ. Μητρόπουλος, που γράφει στο χτεσινό φύλλο της εφημερίδας, ανάμεσα σε άλλα.

Γράφει λοιπόν: «Το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει περιθωριοποιηθεί πολιτικά μετά τις διπλές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου. Και τείνει να εκλείψει. (...)». Συνεχίζει σε άλλο σημείο: «Μάλιστα, οι άνεμοι που φυσούν στην κοινωνία είναι πολύ περίεργοι. Την άνοιξη το ΠΑΜΕ πήγαινε στα εργοστάσια -όσα έχουν μείνει- ζητώντας να κάνει ενημέρωση με το στανιό στους εργαζόμενους. Το φθινόπωρο η Χρυσή Αυγή πάει στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις ζητώντας να μάθει αν απασχολούν ξένους και επανέρχεται ζητώντας πιεστικά την απόλυσή τους». Και κλείνει: «Το ΚΚΕ έφυγε αργά - αλλά ξαφνικά και απότομα».

Ο αρθρογράφος εκφράζει την ...αγωνία της αστικής τάξης, των καπιταλιστών και διαστρεβλώνει σκόπιμα την πραγματικότητα. Η πολιτική δραστηριότητα του ΚΚΕ για τα λαϊκά προβλήματα βρίσκει έκφραση στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, παντού όπου ζει και εργάζεται η εργατική τάξη, οι λαϊκές οικογένειες. Μέσα στη Βουλή με την κοινοβουλευτική δύναμη που έχει κάνει παρεμβάσεις, με χαρακτηριστικότερη αυτή της πρότασης νόμου για την κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου και της δανειακής σύμβασης. Στο περιθώριο επιχειρούν να βάλουν το ΚΚΕ, οι μηχανισμοί του αστικού κράτους και οι υποστηρικτές του, ένας εκ των οποίων είναι και η εφημερίδα του αρθρογράφου. Κάτι που το επιχειρούν διαχρονικά αλλά δεν τούς έχει περάσει ούτε και πρόκειται.

Οσον αφορά τα εργοστάσια για τα οποία κάνει λόγο ο ίδιος: η δράση του ΚΚΕ και των ταξικών δυνάμεων πυκνώνει και μια ματιά στις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις θα του ανοίξουν τα μάτια. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο έχει αναλάβει δράση η αιχμή του δόρατος του συστήματος, το δημιούργημά τους που λέγεται Χρυσή Αυγή και που προσπαθεί να υποδαυλίσει τους εργατικούς αγώνες, τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματα, παίζοντας το ρόλο του ντίλερ των αφεντικών. Ομως, ούτε αυτό θα τους περάσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ