Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ... ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ: «Κατά τη διάρκεια της τελευταίας κρίσης η αμερικανική οικονομία απώλεσε 8,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και έχει ανακτήσει λιγότερες από το 50% ήτοι περί τα 4 εκατομμύρια» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: «Οι αριθμοί θα ευημερήσουν, αλλά οι πολίτες και οι κοινωνίες θα υποφέρουν. Και μάλιστα πολύ. Κι αυτό επειδή επιβάλλεται ένα μοντέλο που "κινεζοποιεί" βίαια τους περισσότερους λαούς της Ευρώπης για να κυριαρχήσει τόσο στην ενδοευρωπαϊκή πραγματικότητα -αφού θεσμοποιεί το μονοπώλιο της δύναμης- όσο και στον παγκόσμιο ανταγωνισμό» (επίσης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΤΟΥ: «Η κρίση στην ευρωζώνη απειλεί άμεσα ακόμη και την ισχυρότερη οικονομία αυτήν της Γερμανίας, η οποία κινδυνεύει με σημαντική επιβράδυνση. Αυτό προειδοποίησε η Κεντρική Τράπεζα της χώρας σε έκθεσή της» (στα ΝΕΑ).

ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΒΟΡΡΑ: «Ενας στους 20 ανθρώπους στη Γερμανία δεν μπορεί να πληρώσει εγκαίρως τους λογαριασμούς του ή παραλείπει γεύματα επειδή δεν έχει αρκετά χρήματα για φαγητό, προκύπτει από στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Σχεδόν το 5,3% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες στέρησης -με τον όρο αυτό οι ευρωπαίοι στατιστικολόγοι αναφέρονται σε εκείνους που είναι πολύ φτωχοί ώστε να μπορούν να πληρώνουν εγκαίρως το ενοίκιο, να τρώνε κρέας τουλάχιστον κάθε δεύτερη μέρα ή να μπορούν να αγοράσουν αυτοκίνητο, πλυντήριο ή έγχρωμη τηλεόραση. Το ποσοστό εκείνων που κινδυνεύουν πολύ από τη φτώχεια ανέρχεται σε 15,8% -δηλαδή 12,8 εκατομμύρια Γερμανοί (...) ο ορισμός που αποδίδει στην έννοια της φτώχειας η Γερμανία είναι αρκετά υψηλότερος από εκείνον της Παγκόσμιας Τράπεζας και των Ηνωμένων Εθνών, δηλαδή το να πρέπει κάποιος να ζήσει με λιγότερο από 1,25 δολάριο την ημέρα» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΤΩΧΟ ΝΟΤΟ: «Ενας στους πέντε Ισπανούς ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας (INE) το 21,1% των 47 εκατομμυρίων κατοίκων της Ισπανίας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή με λιγότερα από 7.355 ευρώ το χρόνο» (επίσης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ