Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ακλόνητος σύμμαχος στην αντιλαϊκή κυβέρνηση

Πιέζει για γρήγορη ψήφιση των μέτρων και συμμετέχει στις διεργασίες αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού

Να υπερψηφίσει τα νέα μέτρα και τις διαρθρωτικές ανατροπές -συμπεριλαμβανομένων και των εργασιακών- ετοιμάζεται το ΠΑΣΟΚ, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να επωμιστεί το λιγότερο δυνατόν πολιτικό κόστος. Χτες, ο Ευ. Βενιζέλος είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να βρεθεί η «φόρμουλα» για την κατάθεση των μέτρων στη Βουλή.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά -με συνεντεύξεις της στο κρατικό ραδιόφωνο και το «Real Fm»- απέδειξε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να ψηφιστούν άμεσα το σύνολο των μέτρων του μνημονίου. Οπως είπε, «θα πρέπει να εξαντληθούν οι προσπάθειες να φτάσει στη Βουλή ένα πακέτο που να μπορούν να στηρίξουν και τα τρία κόμματα».

Δηλαδή, να παρουσιαστεί ένα πακέτο που θα οδηγήσει το λαό στην απόλυτη εξαθλίωση, θα συμπεριλαμβάνει και τις αντεργατικές ρυθμίσεις του μνημονίου -ακόμα και σε ένα μόνο άρθρο μαζί με όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές- αλλά θα έχει το κατάλληλο περιτύλιγμα για να εξαπατηθούν οι εργαζόμενοι.

Η Φ. Γεννηματά επιβεβαίωσε παράλληλα ότι στη διάρκεια της προχτεσινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών συζητήθηκε το θέμα για τη δημιουργία ειδικού ταμείου, που πρότεινε με έγγραφο του το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. «Το έγγραφο αυτό ζητά να δημιουργηθεί ένας λογαριασμός στην ΕΚΤ και να τον διαχειρίζεται η τρόικα», είπε. Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, στο συγκεκριμένο ταμείο θα εισρέουν τόσο τα χρήματα των δανείων της τρόικας, όσο και έσοδα του ελληνικού κράτους.

«Το έγγραφο εστάλη από τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομικών στο αντίστοιχο ελληνικό υπουργείο, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου και συζητήθηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών», ανέφερε η Φ. Γεννηματά και ισχυρίστηκε ότι «δε φάνηκε καθόλου στη συζήτηση να συμφωνεί η κυβέρνηση σε αυτή την κατεύθυνση». Βέβαια, απέφυγε να αναφέρει ότι η σχετική απόφαση για τη δημιουργία του Ταμείο ελήφθη το Φλεβάρη του 2012 όταν υπουργός Οικονομικών ήταν ο Ευαγ. Βενιζέλος.

Συνεχίζονται οι διεργασίες

Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ εντείνονται οι διεργασίες μπροστά στην αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού που θα επιταχύνει η ψήφιση των μέτρων. Μετά τις δηλώσεις των Αν. Λοβέρδου και Μ. Χρυσοχοΐδη, που ξεκαθάρισαν ότι θα ψηφίσουν τα μέτρα και άσκησαν κριτική στους χειρισμούς του Ευ. Βενιζέλου, ο συντονιστής του ΠΑΣΟΚ, Π. Κουκουλόπουλος, έκανε λόγο για στελέχη που έχουν «το σύμπτωμα της ασθένειας που λέγεται "υπουργίτιδα" και που ανήκει στη γενική νόσο του κυβερνητισμού». Οι βουλευτές Θ. Παραστατίδης και Μ. Κασσής δήλωσαν την πρόθεσή τους να μη ψηφίσουν τα νέα μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ