Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διαμαρτυρία για τη νέα απόπειρα δίωξης του Κόμματος

Απαίτησαν από την Πταισματοδίκη να σταματήσει κάθε διαδικασία, που στόχο έχει να ποινικοποιήσει τις κομματικές εκδηλώσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας στην αρμόδια Πταισματοδίκη πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, για την προκαταρκτική εξέταση που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στην εκδήλωση με θέμα «Γυναίκα και Σοσιαλισμός», που οργάνωσε το ΚΚΕ, στις 2 Μάρτη 2011, στη δημοτική αίθουσα «Αχίλλειον» της πόλης.

Υστερα από καταγγελίες μιας συγκεκριμένης και ολιγάριθμης ομάδας «πολιτών», επειδή ο δήμος παραχώρησε την αίθουσα στο ΚΚΕ, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου διέταξε την εξέταση, ζητώντας από τη ΝΕ Μαγνησίας να καταθέσει έγγραφα για τα λειτουργικά έξοδα της εκδήλωσης!

Οι εκπρόσωποι του Κόμματος ζήτησαν να κλείσει η υπόθεση, να σταματήσει κάθε προσπάθεια δίωξης του ΚΚΕ και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών του, θεωρώντας απαράδεκτη την προσπάθεια να ποινικοποιηθεί η χρησιμοποίηση δημοτικών χώρων για εκδηλώσεις του Κόμματος. Σε ό,τι αφορά στην επισήμανση ότι υπήρξε καταγγελία που έπρεπε να διερευνηθεί, οι εκπρόσωποι του Κόμματος υπογράμμισαν ότι αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία και τόνισαν πως η Εισαγγελία οφείλει να διερευνά τη βασιμότητα κάθε καταγγελίας, πριν κινήσει τις διαδικασίες.

Πολύ περισσότερο όταν, στην προκειμένη περίπτωση, οι καταγγελίες είναι και αβάσιμες και απαράδεκτες, γιατί ο νόμος είναι σαφής και προβλέπει τη διάθεση των δημοτικών χώρων «ατελώς» για τη διενέργεια πολιτικών, πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Συνέντευξη Τύπου σήμερα

Για τη νέα απόπειρα δίωξης, η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ θα δώσει σήμερα συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της, στις 12 το μεσημέρι. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Από τον Αύγουστο του 2010 αλλά και το 2011, για αρκετές εκδηλώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ υπάρχουν παρεμβάσεις αυτοαποκαλούμενων "αγανακτισμένων πολιτών", που επιχειρούν να παρεμβάλλουν εμπόδια στη δράση του ΚΚΕ.

Και στις δύο επιστολές (τουλάχιστον αυτές που έδωσαν στη δημοσιότητα), ανάμεσα στα άλλα, αναφέρουν ότι η παραχώρηση από το δήμο χώρων για τις εκδηλώσεις του ΚΚΕ, "στερεί από τους δημότες πολύτιμους χώρους που θα μπορούσαν σε αυτές τις δύσκολες εποχές να χρησιμοποιήσουν για την αναψυχή τους ή άλλες υγιείς δραστηριότητες".

Μάλιστα, στην επιστολή του 2011 γίνεται ειδική αναφορά στην τοποθεσία "Καζανάκι", όπου έχει στηθεί μνημείο για τους 148 εκτελεσμένους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, απαιτώντας από το Κόμμα "να πληρώσει όσα παράνομα κρατά" και αφού γίνει αυτό "να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα κτίσματα του". Παράλληλα, κατηγορεί τις δημοτικές αρχές του Βόλου, αναφέροντας ότι "η πόλη και οι πολίτες του Βόλου δεν μπορούν να είναι όμηροι σάπιων αιρετών και ενός μικρού κόμματος - νταή".

Σε διατεταγμένη υπηρεσία

Δεν γνωρίζουμε σε ποιους αντιδραστικούς κύκλους και μηχανισμούς κινούνται οι "κύριοι" αυτοί. Η δράση τους, όμως, αποδεικνύει ότι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο πίεσης και συντονισμένης επίθεσης ενάντια στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Με πρόσχημα την παραχώρηση δημοτικών χώρων, επαναφέρουν το βασικό πυρήνα των επιχειρημάτων, στρεβλώσεων και συκοφαντιών, όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, μηχανισμών, "Χρυσής Αυγής", παλιότερα του Πάγκαλου και του ΛΑ.Ο.Σ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ