Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Ζητάει «διευκόλυνση» για να ψηφίσει τα μέτρα

Στελέχη της διαβεβαίωναν χτες ότι πάνω απ' όλα είναι η συνοχή της κυβέρνησης

Εκκληση να κατατεθούν σε ξεχωριστό άρθρο τα εργασιακά, έτσι που να τους επιτραπεί να τα καταψηφίσουν, ψηφίζοντας όλα τα υπόλοιπα και συνεχίζοντας να στηρίζουν μια κυβέρνηση που θα εφαρμόζει αυτά τα οποία υποτίθεται ότι καταγγέλλουν, απηύθυναν χτες τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, παρελαύνοντας στα ΜΜΕ. «Εύχομαι να έρθουν τα εργασιακά στη Βουλή ως ξεχωριστό άρθρο και όχι ως ενιαίο νομοσχέδιο (...) γιατί θα φέρουν σε προφανή αδιέξοδο τη δική μας στάση» είπε στο ρ/σ «Βήμα» ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Σπ. Λυκούδης.

Ταυτόχρονα διαβεβαίωνε ότι «θέλουμε να πετύχει η κυβέρνηση και η προσπάθειά της, τη στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, αλλά ζητάμε και το σεβασμό στις δικές μας ευαισθησίες (...) Δεν θέλουμε να υπάρξει κυβερνητική κρίση». Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναμηρυκάσει τα τρομοκρατικά διλήμματα του πρωθυπουργού, ισχυριζόμενος ότι «η ΔΗΜΑΡ, τον άλλο δρόμο, πέρα από την επιτυχία αυτής της κυβέρνησης ή την αποτυχία, τον σκέφτεται με τρόμο».

Ο ίδιος, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ» κάθε άλλο παρά απέκλεισε υπαναχώρηση στο ζήτημα της ψήφισης των εργασιακών, λέγοντας ότι «στην πολιτική και κυρίως στην πολιτική της σύγχρονης Αριστεράς δεν υπάρχουνε τα ποτέ, τα τίποτα και τα πουθενά».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί η αγωνιώδης προσπάθειά τους να εμφανίσουν τα εργασιακά σαν «κεραυνό εν αιθρία», προσπερνώντας τις ως τώρα σαρωτικές ανατροπές, αλλά και το γεγονός ότι πολλά από τα μέτρα που απορρίπτουν προκύπτουν ως δέσμευση και από την ευρωενωσιακή στρατηγική που τόσο υπερασπίζονται. Εφτασε ο Σπ. Λυκούδης να ισχυριστεί ότι το συγκεκριμένο πακέτο «μας απομακρύνει από το ευρωπαϊκό εργασιακό κεκτημένο», την ώρα που οι ίδιες ανατροπές προωθούνται σε όλο το μήκος και πλάτος της ΕΕ.

Στο μεταξύ ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ο. Βουδούρης έφτασε χτες να παρουσιάζει το μνημόνιο σαν... ευλογία, προτείνοντας: «Επιτέλους ας εφαρμόσουμε το μνημόνιο αλλά μόνο το μνημόνιο (...) αυτή τη στιγμή έχουμε ξεφύγει τελείως απ' το μνημόνιο»! Ως αργά χτες βράδυ συνεδρίαζε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ για να εξετάσει τις εξελίξεις, ενώ ο Δ. Χατζησωκράτης είχε διαδοχικές συναντήσεις με συνεργάτες του πρωθυπουργού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ