Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Επικεντρώνει στην υποχώρηση των αγωνιστικών διαθέσεων

Εκβιασμοί και ψευτοδιλήμματα, για να αποτρέψει τη μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών

Στον εκφοβισμό και τη χειραγώγηση των λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου αποτρέψει τη συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις και τους αγώνες ενάντια στα μέτρα, επικεντρώνει τις προσπάθειές της η κυβέρνηση, λίγες μέρες πριν από την ψήφιση του νέου πακέτου. Ταυτόχρονα, επιχειρεί να διαχειριστεί τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα στη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης και να ελέγξει τις αναταράξεις και τις ρωγμές στο στρατόπεδο των κυβερνητικών εταίρων.

Για το σκοπό αυτό, το Μέγαρο Μαξίμου, με την αμέριστη στήριξη των αστικών ΜΜΕ, προχωρά σε επίδειξη αντιλαϊκής πυγμής, διαμηνύοντας ότι «τα μέτρα θα περάσουν ακόμα και με 151 ψήφους», ενώ ταυτόχρονα κορυφώνει τα γνωστά εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα «μέτρα ή χάος», μαζί με τον μπαμπούλα της «κυβερνητικής κατάρρευσης». Στο ίδιο πλαίσιο, αναμένεται να κινηθεί και η ομιλία του Α. Σαμαρά, το μεσημέρι της Κυριακής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Αν και ο πρωθυπουργός διαρρέει ότι θεωρεί σίγουρη την υπερψήφιση των μέτρων, ωστόσο καταβάλλει προσπάθειες για να ψηφιστεί από το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό των βουλευτών των τριών κομμάτων, προκειμένου να διευκολυνθεί, όπως πιστεύουν, στη συνέχεια η εφαρμογή τους. Στην κατεύθυνση αυτή, ασκεί πιέσεις στη ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να υπερψηφίσει το πακέτο, μαζί με τα εργασιακά.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε ο Γ. Στουρνάρας στις δηλώσεις που έκανε χτες εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, επιβεβαιώνοντας ότι όλα τα μέτρα θα έρθουν σε ένα άρθρο. Παρά τις απεγνωσμένες εκκλήσεις της ΔΗΜΑΡ, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι θα γίνει μία ψηφοφορία την ερχόμενη βδομάδα στη Βουλή, ζητώντας μάλιστα «μεγαλύτερη υπευθυνότητα» από τους άλλους κυβερνητικούς εταίρους, επειδή, όπως είπε, «μετά από το ελληνικό κοινοβούλιο θα ψηφίσουν και κοινοβούλια και αρκετών άλλων χωρών για την εκταμίευση και άρα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φουλάρει αντιλαϊκά για την εφαρμογή των μέτρων (2012-11-09 00:00:00.0)
Επικεντρώνει στην υποχώρηση των αγωνιστικών διαθέσεων (2012-11-03 00:00:00.0)
Συνεκτικό στοιχείο το συμφέρον της πλουτοκρατίας (2012-11-02 00:00:00.0)
Συμβιβασμός - εφαλτήριο για αντιλαϊκή κλιμάκωση (2012-10-25 00:00:00.0)
«Σημαιοφόρος» της αντιλαϊκής επιδρομής (2012-09-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ