Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η λυκοσυμμαχία της ΕΕ είναι στην υπηρεσία του κεφαλαίου...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ, αυτή η περίφημη επιχειρηματολογία από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και άλλων μας «ευρωλάγνων», όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, μας έλειπε: «Οι προτάσεις της τρόικας για τα εργασιακά είναι ...ασύμβατη με την κοινοτική νομοθεσία», μας λένε!

Μιλάμε για απίστευτη υποκρισία και κοροϊδία. Νομίζουν ότι απευθύνονται σε χαζούς κι ανόητους.

Οχι μόνο γιατί στηρίζουν την κυβέρνηση που προωθεί για ψήφιση αυτά τα μέτρα, όχι μόνο γιατί υπερθεματίζουν για την «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας» που είναι η βάση για όλα αυτά.

Αλλά γιατί κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τι ρόλο παίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση σε αυτήν την ιστορία. Η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων είναι απολύτως ...συμβατή με την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Η κερδοφορία του κεφαλαίου είναι επίσης συμβατή, μια χαρά, με την... ΕΕ που έχει χτιστεί για να διασφαλίζει ακριβώς αυτό στον «αιώνα τον άπαντα». Αρα, όταν δύο πράγματα είναι συμβατά με ένα τρίτο είναι προφανώς και μεταξύ τους.

Το μόνο που είναι, όντως, ασύμβατο είναι αυτά τα κόμματα να δηλώνουν «υπερασπιστές» των εργασιακών δικαιωμάτων. Κι εκτός από ασύμβατο είναι και αστείο...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι αυτός ο Β. Σόιμπλε λέει ενίοτε τα πράγματα με το όνομά τους, ως γνήσιος εκφραστής των συμφερόντων των πολυεθνικών. Ετσι, λοιπόν, πληροφορηθήκαμε από αυτόν ότι οι πολιτικές λιτότητας είναι «παγκόσμιο χρέος».


Παπαγεωργίου Βασίλης

Πρέπει, δήλωσε, όλες οι χώρες του πλανήτη και κυρίως οι πιο μεγάλες οικονομίες, με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, να «κερδίσουν την εμπιστοσύνη των αγορών».

Αυτά για όσους αρέσκονται να αναμασούν τις... «τρίχες» περί αντιθέσεων Βορρά και Νότου στην Ευρωπαϊκή Ενωση ή να καλλιεργούν αυταπάτες περί εναλλακτικών πολιτικών και ανθρώπινου καπιταλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ