Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΙΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ: «Οι αναλυτές του ΔΝΤ (...) τοποθετούνται θετικά στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που δρομολόγησαν οι ελληνικές αρχές, αλλά και στα πολύ αυστηρότερα κριτήρια για τη χορήγηση πρόωρων συντάξεων (...) το ΔΝΤ (...) σημειώνει ότι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που έγινε στην Ελλάδα το 2010 είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η παρούσα -προεξοφλημένη- αξία των δαπανών για συντάξεις της περιόδου 2010-2050 κατά περισσότερο από 160% του ΑΕΠ» (στο ΒΗΜΑ).

ΚΑΙ Ο ΘΡΗΝΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ: «Αντίκρισε έναν ανθρώπινο σκελετό σε προχωρημένη αποσύνθεση να κρέμεται από βράχο! (...) στο σημείο βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα του 60χρονου τα οποία αναγνώρισαν οι οικείοι του (...) στις 29 Αυγούστου, ο 60χρονος πρώην οικοδόμος έφυγε από το σπίτι του πρωινές ώρες προκειμένου να πάει στο ΙΚΑ Σιάτιστας για τη σύνταξή του. Εκεί ενημερώθηκε ότι "κόπηκε" η πενιχρή αναπηρική σύνταξη που έπαιρνε, η οποία ήταν και ο μοναδικός οικονομικός πόρος για την οικογένειά του. Μετά την εξέλιξη αυτή, μέσα στην απόγνωσή του, ο άτυχος άνδρας αποφάσισε να μην ξαναγυρίσει σπίτι και έφυγε σε άγνωστη κατεύθυνση (...) το κόψιμο της σύνταξης και η οικονομική ανέχεια ήταν ο καθοριστικός λόγος που τον ώθησε στην απόφασή του να μη γυρίσει σπίτι του (...) τηλεφώνησε για τελευταία φορά στους δικούς του, στους οποίους διεμήνυσε ότι "δε θα ξαναγυρίσει γιατί αισθάνεται άχρηστος, καθώς δεν μπορεί πλέον να προσφέρει τίποτα» (το θέμα στο e-ptolemeos.gr / ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ηλεκτρονική έκδοση).

Η ΕΝΤΟΛΗ: «Τα ψηφισθέντα πρέπει να εφαρμοστούν και οι υποχρεώσεις να τηρηθούν (...) Οι νέες θυσίες, στις οποίες από χθες υποβάλλεται ο ελληνικός λαός, απαιτούν δικαίωση» (στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ