Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Εσωκομματικοί κλυδωνισμοί και διεργασίες

Καταλύτης τα στελέχη του για συνολική αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού

Κλυδωνισμοί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, που αντανακλούν τις διεργασίες αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, ακολούθησαν την προχτεσινή ψηφοφορία στη Βουλή. Από τη μια πλευρά, στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κάτω από την πίεση των αγωνιστικών διαθέσεων του λαού, εκφράζουν διαφωνίες σε επιμέρους ζητήματα σχετικά με τα μέτρα και επιχειρούν με «ηρωικές εξόδους» να διαμορφώσουν συνθήκες για την αναπαλαίωση της σοσιαλδημοκρατίας.

Την ίδια ώρα, άλλα στελέχη και πρώην υπουργοί, θέτουν θέμα ηγεσίας ενώ διεκδικούν και υπουργικούς θώκους ενόψει του ανασχηματισμού της κυβέρνησης. Μετά τη διαγραφή από την ΚΟ και τα μητρώα του ΠΑΣΟΚ των Σκανδαλίδη, Γκερέκου, Μπόλαρη, Κουτσούκου, Παραστατίδη και Κασσή που καταψήφισαν, απείχαν ή δήλωσαν παρών στην ψηφοφορία για τα μέτρα, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αριθμεί πλέον 27 βουλευτές.

Ο Μ. Ανδρουλάκης, που υπερψήφισε τα μέτρα, προανήγγειλε με συνέντευξη του χτες στο «Βήμα FM» την ανεξαρτητοποίησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά του ο Α. Λοβέρδος, που επίσης ψήφισε τα μέτρα και σε όλους τους τόνους δηλώνει τη στήριξή του στην τρικομματική κυβέρνηση, με επιστολή του προς τον Ε. Βενιζέλο ζήτησε την έκτακτη σύγκληση της ΚΟ μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και την συνεδρίαση του «Γιουρογκρουπ», θέτοντας επί της ουσίας ζήτημα αλλαγής στην ηγεσία.

Πριν τη δημοσιοποίηση της επιστολής, ο Α. Λοβέρδος συναντήθηκε με τον Μ. Χρυσοχοϊδη, για να καθορίσουν από κοινού τη στάση τους. Ο Α. Λοβέρδος έχει προτείνει την ανασύσταση του χώρου της σοσιαλδημοκρατία «εντός και εκτός του ΠΑΣΟΚ», ενώ ο Μ. Χρυσοχοΐδης έχει ταχτεί υπέρ της συγκρότησης ενός «φιλοευρωπαϊκού μετώπου» μεταξύ των αστικών κομμάτων, που θα θωρακίσει την πολιτική εξουσία της άρχουσας τάξης ενάντια στον εχθρό λαό.

Οι πρόταση Χρυσοχοΐδη συμπίπτει με τις πληροφορίες που θέλουν τον πρωθυπουργό να αξιοποιεί πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ε. Βενιζέλος είναι έτοιμος να καρατομήσει τον Μ. Χρυσοχοΐδη από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του, ο Κ. Σκανδαλίδης, παρά τη διαγραφή του έσπευσε να δηλώσει ότι θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό και θα στηρίξει τη συγκυβέρνηση, ενώ συνεργάτες του υποστήριζαν ότι η στάση του στην ψηφοφορία δεν ταυτίζεται με τις επιλογές των υπόλοιπων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μάχες χαρακωμάτων στο ΠΑΣΟΚ (2012-11-10 00:00:00.0)
Μεγαλώνει η περιδίνηση μπροστά στις ψηφοφορίες (2012-11-03 00:00:00.0)
Με παιχνίδια εντυπώσεων κρύβει τη στρατηγική συμφωνία (2012-10-31 00:00:00.0)
Παζάρια εντός και εκτός κόμματος (2012-06-20 00:00:00.0)
Αλλαγές στην κομματική σύνθεση της Βουλής (2012-02-14 00:00:00.0)
Διαγραφές σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (2010-05-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ