Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Αναγνωρίζει την ανάγκη για «διαρθρωτικές αλλαγές»

Ζητάει εκλογές και καλλιεργεί από τώρα κλίμα «καμένης γης»

Ανάχωμα στις αγωνιστικές διαθέσεις του λαού και την παραπέρα ανάπτυξη της ταξικής πάλης αποζητά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας για εκλογές και εκτιμώντας ότι «η αντίστροφη μέτρηση για την απαξιωμένη και απομονωμένη μνημονιακή συγκυβέρνηση έχει ξεκινήσει». Αυτό που επιδιώκει στην πραγματικότητα είναι να χειραγωγήσει το κίνημα στο μείγμα της διαχείρισης που πρεσβεύει, το οποίο όμως οδηγεί τη λαϊκή οικογένεια στη φτώχεια από άλλο δρόμο.

Ηταν αποκαλυπτικός χτες ο Δ. Παπαδημούλης όταν δήλωνε (ΣΚΑΪ) πως αν το πολυνομοσχέδιο καταψηφιζόταν τότε «θα έμπαινε στο τραπέζι με τους δανειστές μας η ανάγκη να βγούμε επιτέλους από αυτήν την καταστροφική συνταγή του μνημονίου, την οποία θεωρούν επικίνδυνα αποτυχημένη όχι πια μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι "Financial Times", το "Bloomberg" και όλοι οι διεθνείς οικονομολόγοι».

Αναφέρεται δηλαδή σε διαπραγμάτευση, όπως ακριβώς και η σημερινή κυβέρνηση, στην κατεύθυνση όμως μιας άλλης μορφής διαχείρισης της κρίσης, την οποία προκρίνουν τμήματα του κεφαλαίου ως πιο συμφέρουσα για τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Ομολογώντας ουσιαστικά πως ούτε αυτή η διαχείριση μπορεί να προσφέρει έστω και προσωρινή ανακούφιση στο λαό, ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δ. Βίτσας, μιλώντας στο ρ/σ «Κόκκινο» δήλωσε με νόημα ότι «τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση φέρνουν τη χώρα σε χειρότερη μοίρα, σε σχέση με τη διαπραγματευτική της ικανότητα, αλλά και σε σχέση με το ρόλο που θα κληθεί να παίξει με μια κυβέρνηση της Αριστεράς»!

Πρόκειται για τη δοκιμασμένη τακτική της «καμένης γης» και προαναγγελία της αθέτησης των όποιων ανέξοδων υποσχέσεων μοιράζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ για τη λαϊκή ευημερία μέσα στην ΕΕ και με τα μονοπώλια να κρατούν τα κλειδιά της οικονομίας.

Υιοθετώντας τη φρασεολογία κυβέρνησης και πλουτοκρατίας, ο ίδιος υπερθεμάτισε στις «διαρθρωτικές αλλαγές», καταλογίζοντας ολιγωρία στη συγκυβέρνηση. Είπε μεταξύ άλλων: «Υπάρχουν ανάγκες για διαρθρωτικές αλλαγές στη χώρα; Υπάρχουν. Γιατί λοιπόν αυτές τις διαρθρωτικές αλλαγές, όπως τις εννοεί ο κ. Κουβέλης, δεν τις έφερναν με διάφορα νομοσχέδια κατά τη διάρκεια των τεσσάρων τώρα μηνών;».

Ενδεικτική, τέλος, της αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού που επιταχύνεται μετά την ψήφιση των μέτρων, είναι η συνέντευξη της Λ. Κατσέλη χτες στον «Real FM», όπου κάθε άλλο παρά απέκλεισε τη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ. Οπως είπε, «στην προσπάθεια να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, δεν περισσεύει κανένας (...) δεν υπάρχει πλέον ΠΑΣΟΚ, η μπίλια έχει πέσει τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ