Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ζητά παράταση και αξιολόγηση

Μαχητική και μαζική συγκέντρωση στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) πραγματοποίησαν, χτες το απόγευμα, οι εργαζόμενοι των δήμων, ζητώντας από τη ΓΣ να αποφασίσει αναστολή της λειτουργίας των δήμων, να μην αποδεχθεί τις απολύσεις και αν αυτές γίνουν, οι δήμοι να κρατήσουν τους εργαζόμενους και να συνεχίσουν να πληρώνουν τη μισθοδοσία τους.

Μέχρι αργά το βράδυ η ΓΣ της ΠΕΔΚΜ δεν είχε ολοκληρωθεί. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης, ανακοίνωσε ότι θα στείλει επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών με την οποία θα ζητά 3μηνη παράταση του χρόνου εφαρμογής του καθεστώτος της διαθεσιμότητας, να κινηθεί ο μηχανισμός αξιολόγησης προσωπικού και μετατάξεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες, και πρόσθεσε πως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα, δηλαδή να εφαρμοστούν οι νόμοι.

Οι σύνεδροι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατέθεσαν ψήφισμα με το οποίο, μεταξύ άλλων, καλούσαν τη ΓΣ να καταδικάσει τον εκβιασμό του υπουργού Εσωτερικών και να αποφασίσει ότι οι δήμοι δε θα εφαρμόσουν το νόμο. Δε θα συνταχθούν με την απόφαση της κυβέρνησης και δε θα στείλουν ονομαστικούς καταλόγους των εργαζόμενων γιατί αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την κατάργηση των οργανικών θέσεων, διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και τελικώς την απόλυσή τους. Δε θα υπογράψουν διαπιστωτικές πράξεις σε περίπτωση που σταλούν ονομαστικοί κατάλογοι από το υπουργείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ