Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΙΚΕΑ»
Υψωσαν ασπίδα ταξικής αλληλεγγύης στους απεργούς
  • Μαχητική συγκέντρωση συμπαράστασης, χτες, από συνδικάτα και Λαϊκές Επιτροπές
  • Αγωγή για να βγει παράνομη η απεργία κατέθεσε η εργοδοσία

Οι Πειραιώτες φτάνουν με πορεία...
Οι Πειραιώτες φτάνουν με πορεία...
Πάνω στο σιδερένιο φράκτη ταξικής αλληλεγγύης που ύψωσαν εργάτες κι εργάτριες από Αθήνα και Πειραιά «έσπασε» η προσπάθεια του ομίλου «Φουρλή» να τρομοκρατήσει τους απεργούς των ΙΚΕΑ.

Οταν, χτες νωρίς το μεσημέρι, μαθεύτηκε ότι ο μεγαλοεπιχειρηματίας σέρνει τους εργαζόμενους στα δικαστήρια για να βγάλει παράνομη την απεργία που ξεκινούν σήμερα, συνδικάτα και Λαϊκές Επιτροπές κινητοποιήθηκαν άμεσα. Λίγες μόνο ώρες μετά, έξω από το κατάστημα στον Κηφισό, ο χώρος «πλημμύρισε» εργάτες κι εργάτριες από Αθήνα και Πειραιά.

Με χειροκροτήματα και συνθήματα οι απεργοί υποδέχονταν τους διαδηλωτές του Πειραιά, που έφθασαν με πορεία από την Πέτρου Ράλλη.

Ενας προς έναν, οι εκπρόσωποι των δεκάδων σωματείων και φορέων έπαιρναν το λόγο. Λίγα λόγια, απλά, κρυστάλλινα, από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, τα Ναυτεργατικά Σωματεία (ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ - ΠΕΣ ΝΑΤ), το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής, τα επιχειρησιακά σωματεία των εργαζομένων σε «Carrefour - Μαρινόπουλο», «Κωνσταντακάτο», «Praktiker», το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και τη Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου:

«Ετσι θέλουμε τους εργαζόμενους, να αντιστέκονται στο χώρο δουλειάς»!

...ο χώρος «πλημμύρισε» από εργάτες
...ο χώρος «πλημμύρισε» από εργάτες
«Ο αγώνας σας συζητιέται ήδη στους κλάδους μας»!

«Να καταλάβει ο εργοδότης πως δεν έχει να κάνει μόνο με τους εργαζόμενους του ΙΚΕΑ, αλλά με όλη την εργατική τάξη»!

Οι εργαζόμενοι του ΙΚΕΑ ευχαρίστησαν για την αλληλεγγύη. Οσον αφορά τις ζημιές που επικαλείται ο εργοδότης για να περάσει τις μειώσεις μισθών, χαρακτηριστική ήταν η απάντηση μιας εργαζόμενης. «Αν χάσει αυτός θα χάσει από τα κέρδη του. Εμείς όμως δεν μπορούμε να ζήσουμε»!

48ωρη απεργία από σήμερα

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στις μειώσεις μισθών μέχρι και 11%, με 48ωρη απεργία, σήμερα και αύριο.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και η χτεσινή 24ωρη απεργία στο κατάστημα. Η λυσσαλέα προσπάθεια της εργοδοσίας με διαρκή τηλεφωνήματα να «πείσει» τους εργαζόμενους ότι η απεργία είναι παράνομη, δεν έπιασε τόπο. Γι' αυτό η εργοδοσία κατέθεσε αγωγή κατά του επιχειρησιακού σωματείου, με αίτημα να κριθεί παράνομη η 48ωρη απεργία. Η δίκη αναβλήθηκε για σήμερα στις 9 το πρωί μετά από αίτημα του Σωματείου λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Σε χτεσινή συνάντηση με το επιχειρησιακό Σωματείο και εργαζομένους, ο πρόεδρος του ομίλου Β. Φουρλής δήλωσε ότι η επιχείρηση δεν κάνει πίσω από τις απαιτήσεις της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίστηκε χτες η απεργία στα εργοτάξια του Μετρό(2023-12-21 00:00:00.0)
Την ανάκληση των απολύσεων έφεραν οι απεργιακές κινητοποιήσεις(2018-08-28 00:00:00.0)
Απεργιακές κινητοποιήσεις για οξυμένα προβλήματα(2016-03-24 00:00:00.0)
Απεργούν και σήμερα με όπλο την ταξική αλληλεγγύη(2012-11-24 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκε η απεργία στο «Ολύμπικ Ρουαγιάλ»(2012-10-20 00:00:00.0)
Πάρτε πίσω τις μηνύσεις(2010-04-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ